ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια Melissa Σιμιγδάλι Χονδρό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 5 φλιτζάνια νερό
- 200gr καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 200gr κουκουνάρια
- 200gr σταφίδες ξανθές
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλα τριμμένα
- 1 φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην καεί.
Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τις σταφίδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και το βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά.
Βάζουμε τον χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.
Κόλαση!
EXTRA TIP
Μη σταματάτε να ανακατεύετε διαρκώς το σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα σας με το λάδι.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
- ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ
20'
ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ