ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γρ. Κριθαράκι Μέτριο Ολικής Άλεσης Melissa
- 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 2 κούπες ντοματίνια
- 1 αγγουράκι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 100 γρ. φέτα
- 1/2 κ. σ. φρέσκο δυόσμο
- 1/2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
- 1/2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
- αλάτι – πιπέρι
- Για το dressing
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ. σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινώ βράζοντας το κριθαράκι al dente σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Μόλις είναι έτοιμο το σουρώνω και το αφήνω να κρυώσει.
Σε περίπτωση που βιάζομαι, το στραγγίζω ρίχνοντας του τρεχούμενο νερό.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω τα βρασμένα ρεβίθια και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή σε τέταρτα αν είναι αρκετά μεγάλα), το αγγουράκι κομμένο σε τριγωνάκια κόβοντας το κάθετα στη μέση και στη μέση ξανά, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τη φέτα θρυμματισμένη.
Στη συνέχεια προσθέτω και το κριθαράκι και ανακατεύω απαλά.
Ετοιμάζω το dressing της σαλάτας βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι και ανακινώντας καλά.
Προσθέτω το dressing στη σαλάτα, ανακατεύω απαλά και σερβίρω.
- Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.
EXTRA TIP
Το καλοκαίρι μου αρέσει να βράζω τα ρεβίθια σε νερό μαζί με μια σκελίδα σκόρδο και ένα φυλλαράκι δάφνη.
Ύστερα τα σουρώνω και τα φυλάω στο ψυγείο σε ένα καλά κλεισμένο δοχείο, για να τα χρησιμοποιώ και στις σαλάτες.
Στο σούπερ μάρκετ θα βρεις και κατεψυγμένα ρεβίθια. Δεν χρειάζονται μούλιασμα από την προηγούμενη και βράζουν μέσα σε 20 λεπτά.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
- ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ
10'
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA