fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Ανακαλύψτε την ιστορία της Melissa ανά τα χρόνια, γιατί τα ζυμαρικά είναι το καλύτερο φαγητό παγκοσμίως καθώς και τις διαδικασίες παραγωγής των ζυμαρικών μας.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 250gr Κριθαράκι Χονδρό Melissa
  • ½ κιλό κιμά
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 400gr τομάτες ή 1 κονσέρβα τοματίνια πολτοποιημένα
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • ½ κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • Λίγο αλάτι
  • 1 ½ κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 τομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τον κιμά με λίγο λάδι και τον μαγειρεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες τομάτες, το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη, την σκόνη σκόρδου, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και γαρνίρουμε με τη τομάτα, τις ελιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρεται ζεστό.

EXTRA TIP
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό στο κριθαράκι, αλλά προτιμούμε να το προσθέτουμε λίγο λίγο παρά να έχουμε περισσότερο και να λασπώσει.
ζυμαρικά, κιμάς, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα, λαχανικά, σιμιγδάλι, τηγάνι
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΧΟΝΔΡΟ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ TACO ΑΠΟ ΤΗΝ MAMAKNOWS