ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο,σε ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία κριθαράκι Μέλισσα
- 1 κουτ. σούπας πελτές
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο φρέσκο ή αποξηραμένο
- 200 γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
- Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζι με το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουνε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε και μετά περιχύνουμε με την ντομάτα κονκασέ. Προσθέτουμε την πάπρικα και το δενδρολίβανο μαζί με ένα φλιτζάνι βραστό νερό και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να έχει δέσει το κριθαρότο μας. Αν χρειάζεται παραπάνω νερό μπορούμε να προσθέσουμε λιγο. Προσθέτουμε και τον αρακά, ανακατεύουμε καλά μαζί με τον μαϊντανό και το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
- ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ
25'
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ