fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. λινγκουίνι ολικής άλεσης Melissa
  • 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 3 – 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα λινγκουίνι ολικής άλεσης  και τα τα βράζω  al dente.

Δύο με τρία λεπτά πριν σουρώσω τα ζυμαρικά, βάζω στην ίδια κατσαρόλα το φρέσκο σπανάκι.
Χρειάζονται ελάχιστα λεπτά για να μαλακώσει το σπανάκι κι έτσι μόλις γίνει αυτό, φυλάω μια κούπα από το νερό των ζυμαρικών και σουρώνω τα μακαρόνια.

Στο μεταξύ ετοιμάζω τη σάλτσα προσθέτοντας σε ένα βαθύ αλλά φαρδύ σκεύος το ελαιόλαδο. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μαζί με το σκόρδο για ένα περίπου λεπτό, μέχρι το σκόρδο να γυαλίσει αλλά να μην αλλάξει χρώμα.

Στη συνέχεια προσθέτω το γάλα και το ανθότυρο, το οποίο έχω λιώσει με ένα πιρούνι. Ρίχνω μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.

Προσθέτω την μισή ποσότητα από το νερό βρασμού που έχω κρατήσει, ανακατεύω ξανά κι αφήνω την σάλτσα να πάρει μια πρώτη βράση. Μην σε “ξενίσει” η χρήση του μοσχοκάρυδου. Ταιριάζει απόλυτα με το σπανάκι.

Μόλις η σάλτσα δέσει, ρίχνω μέσα τα λινγκουίνι και το σπανάκι και ανακατεύω καλά.
Αν η σάλτσα είναι πηχτή, την αραιώνω με το υπόλοιπο νερό των ζυμαρικών.

Σερβίρω την μακαρονάδα με τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

EXTRA TIP
Σε περίπτωση που δεν έχεις φρέσκο σπανάκι (ή μπρόκολο), φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένο. Όπως κάθε μακαρονάδα, έτσι κι αυτή μπορεί να έχει αρκετές προσθήκες. Για παράδειγμα, η προσθήκη κοτόπουλου (σε μπουκίτσες ή σε φιλέτο το οποίο ψήνεις σε αντικολλητικό σκεύος και μετά προσθέτεις στην σάλτσα) θα δώσει ακόμα περισσότερη γεύση και πρωτεΐνη στο πιάτο σου.
γρήγορα πιάτα, κυρίως γεύμα, λαχανικά, πιάτα light
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
20'
ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ & ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA