Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Ο ΔΡΟΜΟΣ
  • Ο δρόμος προς την κορυφή για τον Στέφανο δεν ήταν εύκολος. Για να φτάσει στο όνειρό του έπρεπε να κάνει θυσίες από μικρός. Έπρεπε να ξεπερνάει τις δυσκολίες, να ξεπερνάει και τον εαυτό του και να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Έπρεπε να μείνει πιστός στις αξίες σε όλα όσα έμαθε από την οικογένειά του. Να μένει πιστός σε όλα όσα έμαθε γύρω από το τραπέζι που μοιραζόντουσαν την αγαπημένη τους γεύση Melissa.
  • Διαγωνισμοί Melissa
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Πολύσπορο πεννάκι ριγέ Melissa
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 3/4 κούπας κάσιους άψητα
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κούπα νερό βρασμού ζυμαρικών
  • αλάτι- πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα + έξτρα για το σερβίρισμα
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω al dente.
Όταν είναι έτοιμα κρατώ 1 κούπα από το νερό του βρασμού τους αλλά δεν τα στραγγίζω.
Σε ένα φαρδύ κατά προτίμηση σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω εκεί το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω μέχρι το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Στη συνέχεια προσθέτω τα  μπουκετάκια του κουνουπιδιού, το αλάτι – πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τα κάσιους κι ανακατεύω απαλά.
Προσθέτω το  γάλα και το νερό βρασμού των ζυμαρικών που είχα κρατήσει (προσέχω να είναι ζεστό) και σιγοβράζω για 10 περίπου λεπτά μέχρι να  μαλακώσει το κουνουπιδάκι και στη συνέχεια πολτοποιώ με την ράβδο χειρός.
Προσθέτω την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύω τη σάλτσα και στη συνέχεια παίρνω τα ζυμαρικά (που είναι ήδη βρασμένα) με μια κουτάλα από την κατσαρόλα του και τα μεταφέρω στο σκεύος της σάλτσας.
Ανακατεύω καλά και σερβρίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

EXTRA TIP
Εκτός από Πολύσπορο Πεννάκι ριγέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε άλλο Melissa ζυμαρικό.
γρήγορα πιάτα, ζυμαρικά, λαχανικά, πιάτα light
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA