- 1 συσκευασία Πολύσπορο πεννάκι ριγέ Melissa
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 3/4 κούπας κάσιους άψητα
- 2 κούπες γάλα
- 1 κούπα νερό βρασμού ζυμαρικών
- αλάτι- πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα + έξτρα για το σερβίρισμα
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω al dente.
Όταν είναι έτοιμα κρατώ 1 κούπα από το νερό του βρασμού τους αλλά δεν τα στραγγίζω.
Σε ένα φαρδύ κατά προτίμηση σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω εκεί το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρω μέχρι το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Στη συνέχεια προσθέτω τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού, το αλάτι – πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τα κάσιους κι ανακατεύω απαλά.
Προσθέτω το γάλα και το νερό βρασμού των ζυμαρικών που είχα κρατήσει (προσέχω να είναι ζεστό) και σιγοβράζω για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπιδάκι και στη συνέχεια πολτοποιώ με την ράβδο χειρός.
Προσθέτω την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύω τη σάλτσα και στη συνέχεια παίρνω τα ζυμαρικά (που είναι ήδη βρασμένα) με μια κουτάλα από την κατσαρόλα του και τα μεταφέρω στο σκεύος της σάλτσας.
Ανακατεύω καλά και σερβρίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
- ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
