Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Melissa για όλους
  • Διαγωνισμοί Melissa
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 800 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. πελτέ
  • 400 γραμ. ντοματα κονκασέ
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 κρόκους αυγού
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Με την βοήθεια μιας κουτάλας τον σπάμε καλά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαζί με το καρότο και σοτάρουμε για 3 ακόμα λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένα νερό ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.

Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί και να χρυσίσει το αλεύρι. Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας.  Αποσύρουμε την μπεσαμέλ από την φωτιά και ρίχνουμε τους δυο κρόκους και το μισό τυρί ανακατεύοντας καλά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από την φωτιά.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε τα μισά σε ένα λαδωμένο ταψί.

Αφαιρούμε τη δάφνη και αδειάζουμε τον κιμά επάνω στα μακαρόνια. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια επάνω από τον κιμά. Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.

κυρίως γεύμα
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
90'
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΣΤΡΩΣΗ ΜΑΚΑΡΟΝΙΟΥ