- 500 γρ. Πέννες ριγέ Melissa
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- αλάτι -πιπέρι
- 6-8 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1/2 κούπα νερό βρασμού ζυμαρικών
- 4-5 φυλλαράκια φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
- 150 γρ. κρέμα τυριού
Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πέννες και τις βράζω al dente.
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζω αλλά κρατώ μισή κούπα από το νερό του βρασμού τους.
Στο μεταξύ, σ’ ένα βαθύ, φαρδύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι για ένα δυο λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
Στη συνέχεια προσθέτω τις μελιτζάνες, τις ανακατεύω απαλά να λαδωθούν καλά (αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα ελαιόλαδο), τις αλατοπιπερώνω και τις σκεπάζω για 4-5 περίπου λεπτά να ιδρώσουν και να μαλακώσουν.
Ύστερα προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο στις μελιτζάνες, ανακατεύω απαλά και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες και το νερό που είχα κρατήσει από τον βρασμό των ζυμαρικών.
Κάνω και πάλι ένα ελαφρύ ανακάτεμα, προσθέτω τον βασιλικό, σκεπάζω το σκεύος και σιγοβράζω τη σάλτσα για 10-15 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Στη συνέχεια σβήνω τη φωτιά, προσθέτω την κρέμα τυριού και ανακατεύω απαλά.
Σερβίρω προσθέτοντας τη σάλτσα πάνω στις πέννες.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
- ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΕ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
