Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Ο ΔΡΟΜΟΣ
  • Ο δρόμος προς την κορυφή για τον Στέφανο δεν ήταν εύκολος. Για να φτάσει στο όνειρό του έπρεπε να κάνει θυσίες από μικρός. Έπρεπε να ξεπερνάει τις δυσκολίες, να ξεπερνάει και τον εαυτό του και να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Έπρεπε να μείνει πιστός στις αξίες σε όλα όσα έμαθε από την οικογένειά του. Να μένει πιστός σε όλα όσα έμαθε γύρω από το τραπέζι που μοιραζόντουσαν την αγαπημένη τους γεύση Melissa.
  • Διαγωνισμοί Melissa
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. Πέννες ριγέ Melissa
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • αλάτι -πιπέρι
  • 6-8 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1/2 κούπα νερό βρασμού ζυμαρικών
  • 4-5 φυλλαράκια φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
  • 150 γρ. κρέμα τυριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις πέννες και τις βράζω al dente.
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζω αλλά κρατώ μισή κούπα από το νερό του βρασμού τους.

Στο μεταξύ, σ’ ένα βαθύ, φαρδύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι για ένα δυο λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
Στη συνέχεια προσθέτω τις μελιτζάνες, τις ανακατεύω απαλά να λαδωθούν καλά (αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα ελαιόλαδο), τις αλατοπιπερώνω και τις σκεπάζω για 4-5 περίπου λεπτά να ιδρώσουν και να μαλακώσουν.

Ύστερα προσθέτω τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο στις μελιτζάνες, ανακατεύω απαλά και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες και το νερό που είχα κρατήσει από τον βρασμό των ζυμαρικών.
Κάνω και πάλι ένα ελαφρύ ανακάτεμα, προσθέτω τον βασιλικό, σκεπάζω το σκεύος και σιγοβράζω τη  σάλτσα για 10-15 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Στη συνέχεια σβήνω τη φωτιά, προσθέτω την κρέμα τυριού και ανακατεύω απαλά.

Σερβίρω προσθέτοντας τη σάλτσα πάνω στις πέννες.

γρήγορα πιάτα, ζυμαρικά, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα, λαχανικά, πιάτα light
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΕ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ MAMATSITA