ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 συσκευασία πλεξουδες με αρακά Μέλισσα
- 400 γρ. φιλέτο σολομού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 150 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Φυλλαράκια δυόσμου
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Για το ντρέσινγκ θα χρειαστούμε:
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Μουστάρδα
- 1 κ.σ. Χυμό πορτοκαλί
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 κ.σ. Μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις.
Ραντίζουμε τον σολομό με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, με βάση τις οδηγίες στο πακέτο.
Ετοιμάζουμε το ντρεσινγκ. Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο , την μουσταρδα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Με δυο πιρούνια σπάμε τον σολομό σε κομμάτια, αφαιρώντας το δέρμα και προσθέτουμε στο μπολ με τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε προσεχτικά και σερβίρουμε σε βαθιά μπολ.
Ραντίζουμε με το ντρεσινγκ και γαρνίρουμε με τα φυλλαράκια δυόσμου.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ
- ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ
25'
ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΣΟΛΟΜΟ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΜΕ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ