Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Ο ΔΡΟΜΟΣ
  • Ο δρόμος προς την κορυφή για τον Στέφανο δεν ήταν εύκολος. Για να φτάσει στο όνειρό του έπρεπε να κάνει θυσίες από μικρός. Έπρεπε να ξεπερνάει τις δυσκολίες, να ξεπερνάει και τον εαυτό του και να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Έπρεπε να μείνει πιστός στις αξίες σε όλα όσα έμαθε από την οικογένειά του. Να μένει πιστός σε όλα όσα έμαθε γύρω από το τραπέζι που μοιραζόντουσαν την αγαπημένη τους γεύση Melissa.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. κοφτό ολικής άλεσης Melissa
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 200 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 ντομάτα
  • 200 ml χυμό ντομάτας
  • 1,7 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • Για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο
  • φρέσκο βασιλικό
  • τριμμένο τυρί
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το καρότο. Τα σοτάρω για 1-2 λεπτά σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτω το σκόρδο και τα ήδη προβρασμένα ρεβίθια.
    Προσθέτω αλάτι – πιπέρι και την γλυκιά πάπρικα και ανακατεύω ελαφρά.
    Χρησιμοποιώντας το εργαλείο του πουρέ, σπάω ελαφρά μερικά από τα ρεβίθια.
    Κάτι τέτοιο θα χυλώσει και την σάλτσα. Αν δεν υπάρχει το εργαλείο του πουρέ, τα ρεβίθια λιώνουν εύκολα και με ένα πιρούνι.
    Προσθέτω την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό λαχανικών.
    Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω μέχρι τον πρώτο βρασμό.
    Μόλις το φαγητό πάρει την πρώτη του βράση ρίχνω το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύω απαλά.
    Ανακατεύω συχνά μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό, γιατί δεν θέλω να μου κολλήσει. Κι αν χρειαστεί προσθέτω έξτρα νερό, πάντα ζεστό για να μην κόψω την βράση του φαγητού.
    Σιγοβράζω για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και η σάλτσα του φαγητού να δέσει.
    Σερβίρω στα πιάτα, ραντίζω με ελαιόλαδο, πασπαλίζω με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό (όσο ακόμα έχω φρέσκο, διαφορετικά προσθέτω ξηρό), με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  1. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

 

EXTRA TIP
Τα ρεβίθια θα πρέπει να έχουν μουλιάσει σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια θα πρέπει να σουρωθούν και να χρησιμοποιηθούν στην συνταγή από το βήμα 2. Υπάρχουν όμως και άλλες 2 επιλογές. Η πρώτη είναι να βρεις στο σούπερ μάρκετ ρεβίθια κλεισμένα σε κενό αέρος (στα ψυγεία μαναβικής) ήδη προβρασμένα. Η δεύτερη επιλογή είναι να αγοράσεις κατεψυγμένα ρεβίθια, τα οποία χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά βράσιμο για να μαλακώσουν.
κυρίως γεύμα, όσπρια
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
20'
ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΟΦΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA