ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 συσκευασία σπαγγέτι με ρεβυθι
- 400 γραμμάρια κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2-3 κλωναράκια Θυμάρι
- 80 γραμμάρια παρμεζάνα, σε φλούδες
- Για τη σάλτσα λεμονιού θα χρειαστούμε:
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών
- Χυμό από 1 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. βούτυρο, κρύο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180C. Τοποθετούμε την κολοκύθα σε ένα ταψι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πάπρικα. Ψήνουμε για 15’ έως ότου μαλακώσει η κολοκύθα.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό,με βάση τις οδηγίες στο πακέτο.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα λεμονιού. Φέρνουμε σε βρασμό τον ζωμό σε ένα μέτριο τηγάνι, προσθέτουμε το λεμόνι, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε 5-8 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά. Σουρώνουμε καλά τα μακαρόνια και τα βάζουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε την ψητή κολοκύθα, τον μαϊντανό και το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ
- ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ
35'
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΨΗΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ