fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Ανακαλύψτε την ιστορία της Melissa ανά τα χρόνια, γιατί τα ζυμαρικά είναι το καλύτερο φαγητό παγκοσμίως καθώς και τις διαδικασίες παραγωγής των ζυμαρικών μας.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500gr Ταλιατέλλες Melissa με αυγά
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι βούτυρο (γύρω στα 25gr.)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 500gr κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 300ml ζωμό κοτόπουλου
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ½ κούπα κρέμα γάλακτος
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρεις σε ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια σοτάρεις και την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλου. Ρίχνεις πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζεις για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας. Στο μεταξύ βράζεις τις ταλιατέλες al dente.

Και στη συνέχεια ή που θα σερβίρεις τις ταλιατέλλες σου στο πιάτο περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα ή που θα ρίξεις τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και θα ανακατέψεις καλά, μέχρι να γνωριστούν σάλτσα και ζυμαρικά. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα. Σε κάθε περίπτωση, ρίξε και λίγο φρέσκο θυμάρι και μπόλικο τριμμένο τυράκι.

Ήταν για όλους μας η μακαρονάδα έκπληξη. Η «μακαρονάδα του φθινοπώρου» όπως την ονόμασαν. Κανείς από τους φίλους μου, (ούτε κι εγώ, αλήθεια σου λέω) δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το πόσο πολύ θα ταίριαζε η κολοκύθα σε ένα πιάτο ζυμαρικών. Από την άλλη όμως, το έχω ξαναπεί. Με αγάπη, Mamatsita.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

ζυμαρικά, κολοκύθα, κυρίως γεύμα, λαχανικά
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
40'
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA