ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 συσκευασία Melissa Ταλιατέλλες με αυγά
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 150gr προσούτο
- 150gr παρμεζάνα
- 2 φλιτζάνια αρακά βρασμένο
- Για τη μπεσαμέλ
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 2 ποτήρια γάλα
- 3 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το προσούτο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 4 λεπτά λιγότερα από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού.
Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το προσούτο, τον αρακά και το μισό τυρί. Για τη μπεσαμέλ, σε ένα άλλο κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Μετά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Έτοιμη.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με το υπόλοιπο τυρί. Στρώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά και βάζουμε το πυρέξ στο γκριλ για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Μμμ… πόσο όμορφα μυρίζει!
EXTRA TIP
Η μπεσαμέλ πρέπει να ανακατεύεται διαρκώς όσο παρασκευάζεται, ώστε να μη σβωλιάσει το αλεύρι.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
- ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ
50'
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ