fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Melissa Ταλιατέλλες με αυγά
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 150gr προσούτο
  • 150gr παρμεζάνα
  • 2 φλιτζάνια αρακά βρασμένο
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το προσούτο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 4 λεπτά λιγότερα από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού.

Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το προσούτο, τον αρακά και το μισό τυρί. Για τη μπεσαμέλ, σε ένα άλλο κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Μετά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Έτοιμη.

Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με το υπόλοιπο τυρί. Στρώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά και βάζουμε το πυρέξ στο γκριλ για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Μμμ… πόσο όμορφα μυρίζει!

EXTRA TIP
Η μπεσαμέλ πρέπει να ανακατεύεται διαρκώς όσο παρασκευάζεται, ώστε να μη σβωλιάσει το αλεύρι.
ζυμαρικά, λαχανικά, φούρνος
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
50'
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ