- 1 πακέτο Tορτελίνι Melissa 5 τυριά
- 1 πακέτο Tορτελίνι Melissa Με Φέτα
- 10 φέτες μπέικον
- 300ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
- ½ κούπα γάλα ελαφρύ
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (+ για το σερβίρισμα)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μερικά στίγματα κρόκου Κοζάνης (προαιρετικά)
- Κόκκους ροζ πιπεριού
Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτεις τις δύο συσκευασίες με τα τορτελίνια. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνεις αλλά κρατάς 1 κούπα και ½ φλιτζανάκι του καφέ από το νερό του βρασμού. Τσιγαρίζεις το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει αρκετά τραγανό. Το αφαιρείς από το σκεύος και το ψιλοκόβεις.
Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις τη 1 κούπα από το νερό των ζυμαρικών, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. (Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης, τα οποία έχεις ανακατέψει με το νερό των ζυμαρικών στο ½ φλιτζανάκι. Θα δώσει έξτρα γεύση αλλά και χρώμα στη σάλτσα σου). Μόλις η σάλτσα πάρει την πρώτη της βράση, σβήνεις τη φωτιά.
Σερβίρεις σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτοντας πρώτα τη σάλτσα και μετά τα τορτελίνια. Πασπάλισέ τα με το τραγανό, ψιλοκομμένο μπέικον, μερικούς κόκκους ροζ πιπεριού, έξτρα-έξτρα παρμεζάνα και απόλαυσέ τα… με το κουτάλι!
Aυτό ήταν! Μόλις αναβάθμισες τα απλά, καθημερινά σου τορτελίνια, σε κάτι πολύ όμορφο και εορταστικό!
(κλείσιμο ματάκι) Καλές γιορτές. Με αγάπη, Mamatsita
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
- TΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ 5 ΤΥΡΙΩΝ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
