fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Ανακαλύψτε την ιστορία της Melissa ανά τα χρόνια, γιατί τα ζυμαρικά είναι το καλύτερο φαγητό παγκοσμίως καθώς και τις διαδικασίες παραγωγής των ζυμαρικών μας.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 πακέτο Tορτελίνι Melissa 5 τυριά
  • 1 πακέτο Tορτελίνι Melissa Με Φέτα
  • 10 φέτες μπέικον
  • 300ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
  • ½ κούπα γάλα ελαφρύ
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (+ για το σερβίρισμα)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μερικά στίγματα κρόκου Κοζάνης (προαιρετικά)
  • Κόκκους ροζ πιπεριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτεις τις δύο συσκευασίες με τα τορτελίνια. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνεις αλλά κρατάς 1 κούπα και ½ φλιτζανάκι του καφέ από το νερό του βρασμού. Τσιγαρίζεις το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει αρκετά τραγανό. Το αφαιρείς από το σκεύος και το ψιλοκόβεις.

Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις τη 1 κούπα από το νερό των ζυμαρικών, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. (Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης, τα οποία έχεις ανακατέψει με το νερό των ζυμαρικών στο ½ φλιτζανάκι. Θα δώσει έξτρα γεύση αλλά και χρώμα στη σάλτσα σου). Μόλις η σάλτσα πάρει την πρώτη της βράση, σβήνεις τη φωτιά.

Σερβίρεις σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτοντας πρώτα τη σάλτσα και μετά τα τορτελίνια. Πασπάλισέ τα με το τραγανό, ψιλοκομμένο μπέικον, μερικούς κόκκους ροζ πιπεριού, έξτρα-έξτρα παρμεζάνα και απόλαυσέ τα… με το κουτάλι!

Aυτό ήταν! Μόλις αναβάθμισες τα απλά, καθημερινά σου τορτελίνια, σε κάτι πολύ όμορφο και εορταστικό!
(κλείσιμο ματάκι) Καλές γιορτές. Με αγάπη, Mamatsita

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

EXTRA TIP
Καλύτερα να μην ανακατέψετε κατά το σερβίρισμα, αλλα να διατηρήσετε εμφανείς στρώσεις.
εορταστικά, ζυμαρικά, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • TΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ 5 ΤΥΡΙΩΝ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA