fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 πακέτο Στριφτό Τρικολόρε Melissa
  • Για τη σάλτσα
  • 50gr βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 200gr κατίκι
  • 50gr blue cheese λιωμένο (προαιρετικά γιατί το είχα στο ψυγείο κι είπα να μην πάει χαμένο)
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • Λίγο ζαμπόν (κι αυτό προαιρετικά, καθώς επίσης δεν ήθελα να πάει χαμένο)
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100gr μοτσαρέλα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο. Στο μεταξύ ετοιμάζω τη σάλτσα. Σοτάρω στο βούτυρο για 1-2 λεπτά το σκόρδο και το αφαιρώ. Στη συνέχεια προσθέτω την κρέμα, το κατίκι και το blue cheese. Τα ανακατεύω και τα αφήνω να πάρουν μία βράση. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το πιπέρι, την παρμεζάνα, το ζαμπόν και τα τρικολόρε. Ανακατεύω καλά να μπερδευτεί η σάλτσα με το ζυμαρικό και περνάω στη 2η φάση.

Χωρίζω τα μισά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα πασπαλίζω με μπόλικη μοτσαρέλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους, για να τα σερβίρω στη συνέχεια στην Κατερινούλα μου (βλ. κόρη). Τα υπόλοιπα, τα σερβίρω στον Μητσάκο μου (βλ. γιος) πασπαλίζοντάς τα με μπόλικη παρμεζάνα. Αυτό, αυτομάτως, με κάνει την «καλύτερη μαμά του κόσμου», η οποία εισπράττει μεγάλες αγκαλιές και φιλιά.

Κι όλα αυτά… γιατί είμαστε μακαρονάδες! (κλείσιμο ματάκι) Με αγάπη, Mamatsita

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

ζυμαρικά, κυρίως γεύμα, λαχανικά, τηγάνι
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΣΤΡΙΦΤΟ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
45'
ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA