- 1 πακέτο Στριφτό Τρικολόρε Melissa
- Για τη σάλτσα
- 50gr βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 200gr κατίκι
- 50gr blue cheese λιωμένο (προαιρετικά γιατί το είχα στο ψυγείο κι είπα να μην πάει χαμένο)
- 2 κ.σ. παρμεζάνα
- Λίγο ζαμπόν (κι αυτό προαιρετικά, καθώς επίσης δεν ήθελα να πάει χαμένο)
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100gr μοτσαρέλα τριμμένη
Βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον αναγραφόμενο χρόνο. Στο μεταξύ ετοιμάζω τη σάλτσα. Σοτάρω στο βούτυρο για 1-2 λεπτά το σκόρδο και το αφαιρώ. Στη συνέχεια προσθέτω την κρέμα, το κατίκι και το blue cheese. Τα ανακατεύω και τα αφήνω να πάρουν μία βράση. Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το πιπέρι, την παρμεζάνα, το ζαμπόν και τα τρικολόρε. Ανακατεύω καλά να μπερδευτεί η σάλτσα με το ζυμαρικό και περνάω στη 2η φάση.
Χωρίζω τα μισά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα πασπαλίζω με μπόλικη μοτσαρέλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους, για να τα σερβίρω στη συνέχεια στην Κατερινούλα μου (βλ. κόρη). Τα υπόλοιπα, τα σερβίρω στον Μητσάκο μου (βλ. γιος) πασπαλίζοντάς τα με μπόλικη παρμεζάνα. Αυτό, αυτομάτως, με κάνει την «καλύτερη μαμά του κόσμου», η οποία εισπράττει μεγάλες αγκαλιές και φιλιά.
Κι όλα αυτά… γιατί είμαστε μακαρονάδες! (κλείσιμο ματάκι) Με αγάπη, Mamatsita
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
- ΣΤΡΙΦΤΟ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
