fbpx
Asset 3melissa_logo_en
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Melissa για όλους
  • Διαγωνισμοί Melissa
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 125 γρ. (2 φλ.) Ριγκατόνι Χαρουπιού Ολικής Άλεσης
  • 100 γρ. (1 φλ.) ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. (1 φλ.) σάλτσα κουνουπιδιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. (1 φλ.) μανιτάρια της επιλογής σας
  • 12 γρ. (6 κ.σ.) τριμμένο vegan κίτρινο τυρί
  • 10 γρ. (1/2 φλ.) μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για την σάλτσα κουνουπιδιού
  • 200 γρ. (2 φλ.) κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 500 γρ. (2 και 1/4 φλ.) ζωμό λαχανικών
  • 80 γρ. (1/4 φλ. περίπου) ελαιόλαδο
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα κουνουπιδιού.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κουνουπίδι και τον ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, να τρυπιέται δηλαδή με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε το κουνουπίδι στο μπλέντερ μαζί με λίγο αλάτι. Μόλις χτυπηθεί προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και την σως κουνουπιδιού.

Στο μεταξύ βράζουμε και σε ένα κατσαρολάκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι χαρουπιού ολικής άλεσης. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σως κουνουπιδιού.

Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και πάλι και σερβίρουμε την θεϊκή εναλλακτική αλλά πεντανόστιμη καρμπονάρα μας.

 

γρήγορα πιάτα, λαχανικά, οικονομικά, πιάτα light
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
35'
VEGAN LIGHT ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ