- 60'
Σε μια σακούλα τροφίμων βάζουμε τα φιλέτα, 3 φέτες λεμόνι, το σκόρδο μαζί με τις φλούδες του (θέλουμε όλο το άρωμα), το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα, τη σόγια και δυο κλωναράκια λεμονοθύμαρο. Κλείνουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η μαρινάδα. Αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.
Όταν έχει μαριναριστεί το κοτόπουλο, χρησιμοποιούμε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις είναι καυτό το τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο κατευθείαν από την μαρινάδα. Προσοχή, στην αρχή το κοτόπουλο μπορεί να μας φαίνεται ότι έχει κολλήσει αλλά δεν το ζορίζουμε γιατί θα διαλυθεί, σε πολύ λίγα λεπτά θα ξεκολλάει εύκολα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τη μαρινάδα, αφού έχουμε αφαιρέσει τα σκόρδα και τα κλαράκια του λεμονοθύμαρου, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς μέτρια και γυρνάμε κάθε 3-4 λεπτά.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας. Μόλις βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο το κοτόπουλο (περίπου σε 20 λεπτά), προσθέτουμε τα μακαρόνια μας με λίγο από το νερό που έβραζαν. Προσθέτουμε φρέσκα κλωναράκια λεμονοθύμαρου και σερβίρουμε.
Αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες το κοτόπουλο στη μαρινάδα ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ για μια πιο βαθιά κι έντονη γεύση.
Σε μια σακούλα τροφίμων βάζουμε τα φιλέτα, 3 φέτες λεμόνι, το σκόρδο μαζί με τις φλούδες του (θέλουμε όλο το άρωμα), το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα, τη σόγια και δυο κλωναράκια λεμονοθύμαρο. Κλείνουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η μαρινάδα. Αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.
Όταν έχει μαριναριστεί το κοτόπουλο, χρησιμοποιούμε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις είναι καυτό το τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο κατευθείαν από την μαρινάδα. Προσοχή, στην αρχή το κοτόπουλο μπορεί να μας φαίνεται ότι έχει κολλήσει αλλά δεν το ζορίζουμε γιατί θα διαλυθεί, σε πολύ λίγα λεπτά θα ξεκολλάει εύκολα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τη μαρινάδα, αφού έχουμε αφαιρέσει τα σκόρδα και τα κλαράκια του λεμονοθύμαρου, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς μέτρια και γυρνάμε κάθε 3-4 λεπτά.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας. Μόλις βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο το κοτόπουλο (περίπου σε 20 λεπτά), προσθέτουμε τα μακαρόνια μας με λίγο από το νερό που έβραζαν. Προσθέτουμε φρέσκα κλωναράκια λεμονοθύμαρου και σερβίρουμε.
Αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες το κοτόπουλο στη μαρινάδα ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ για μια πιο βαθιά κι έντονη γεύση.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]