fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Ανακαλύψτε την ιστορία της Melissa ανά τα χρόνια, γιατί τα ζυμαρικά είναι το καλύτερο φαγητό παγκοσμίως καθώς και τις διαδικασίες παραγωγής των ζυμαρικών μας.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 1 κ.σ μέλι
  • λεμονοθύμαρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια σακούλα τροφίμων βάζουμε τα φιλέτα, 3 φέτες λεμόνι, το σκόρδο μαζί με τις φλούδες του (θέλουμε όλο το άρωμα), το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα, τη σόγια και δυο κλωναράκια λεμονοθύμαρο. Κλείνουμε και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η μαρινάδα. Αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.

Όταν έχει μαριναριστεί το κοτόπουλο, χρησιμοποιούμε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις είναι καυτό το τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο κατευθείαν από την μαρινάδα. Προσοχή, στην αρχή το κοτόπουλο μπορεί να μας φαίνεται ότι έχει κολλήσει αλλά δεν το ζορίζουμε γιατί θα διαλυθεί, σε πολύ λίγα λεπτά θα ξεκολλάει εύκολα. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και τη μαρινάδα, αφού έχουμε αφαιρέσει τα σκόρδα και τα κλαράκια του λεμονοθύμαρου, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς μέτρια και γυρνάμε κάθε 3-4 λεπτά.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας. Μόλις βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο το κοτόπουλο (περίπου σε 20 λεπτά), προσθέτουμε τα μακαρόνια μας με λίγο από το νερό που έβραζαν. Προσθέτουμε φρέσκα κλωναράκια λεμονοθύμαρου και σερβίρουμε.

EXTRA TIP
Αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες το κοτόπουλο στη μαρινάδα ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ για μια πιο βαθιά κι έντονη γεύση.
γρήγορα πιάτα, ζυμαρικά, κατσαρόλα, κυρίως γεύμα, λαχανικά
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
  • ΣΤΡΙΦΤΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
40'
GLUTEN FREE ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΟΘΥΜΑΡΟ