Μία μεγάλη Ιστορία
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/01/1947-adv_packB-853x1280-1-214x300.png)
Ο Αλέξανδρος Κίκιζας ιδρύει τη βιομηχανία ζυμαρικών Melissa, με έδρα την Αθήνα.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/01/1960-oldpack_factory-1280x853-1-300x214.png)
Η εταιρία αποκτά την πρώτη αυτόματη γραμμή παραγωγής, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας την παραγωγή της Melissa.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/01/1967_truck-1280x853-1-300x214.png)
Την διοίκηση της εταιρίας, αναλαμβάνει η χήρα του ιδρυτού Κωνσταντίνα Κίκιζα.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/01/1967-photo_and_pack-1280x853-1-300x214.png)
Ακολουθεί η αυτοματοποίηση της συσκευασίας και έτσι η συνέχεια του εκσυγχρονισμού της Melissa, λίγα χρόνια αργότερα μετά την ανάληψη της διοίκησης απο την κα. Κωνσταντίνα Κικίζα.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/01/1972-853x1280-1-214x300.png)
Η πρώτη φορά που η Melissa φτάνει σε τραπέζια εκτός Ελλάδας, με την εξαγωγή 32 τόνων ζυμαρικών στην αγορά της Αμερικής, ξεκινώντας τη διάδοση του ονόματός της, υπερατλαντικά.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/01/1970-1280x853-1-300x214.png)
Κατασκευή μύλου σιμιγδαλιού στη Λάρισα Θεσσαλίας, παράγοντας σιμιγδάλι ειδικά για το εργοστάσιο ζυμαρικών της Melissa.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/1975-300x214.png)
Ο Γεώργιος Κίκιζας, αναλαμβάνει τη διοίκηση της Εταιρείας
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/1980-1280x853-1-300x214.png)
Η μονάδα παραγωγής ζυμαρικών μεταφέρεται από την Αθήνα στη Λάρισα. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ κατέχει το πρώτο καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και εργοστασίου ζυμαρικών στην Ελλάδα με δυναμικότητα 20.000 τόνων ετησίως αποκτώντας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/1992-853x1280-1-214x300.png)
Ανάδειξη σε Nο.1 παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα και κατάταξη της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ στις 10 πιο κερδοφόρες εταιρίες τροφίμων.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/1996-food_service-853x1280-1-214x300.png)
Η Melissa προχωρά στη δημιουργία κλάδου πωλήσεων προϊόντων Food Service σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και όλον τον κλάδο της εστίασης.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/1998-1280x853-1-300x214.png)
Οι συνολικές ετήσιες εξαγωγές της εταιρίας ξεπερνούν τους 15.000 τόνους.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/2007-1-853x1280-1-214x300.png)
Λανσάρισμα της σειράς ζυμαρικών Melissa Ολικής Αλέσης.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/2009-853x1280-1-214x300.png)
Λανσάρισμα της πρωτοποριακής σειράς παιδικών ζυμαρικών Melissa PASTA KIDS.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/2010b-853x1280-1-214x300.png)
Ολοκλήρωση του πενταετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 11 εκ. € στο εργοστάσιο της Λάρισας. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ αυξάνει την ετήσια δυναμική της στους 90.000 τόνους ζυμαρικών.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/2010-853x1280-1-214x300.png)
Πρόεδρος της εταιρίας ο Γεώργιος Κίκιζας, Διευθύνων Σύμβουλος ο Αλέξανδρος Κίκιζας και το ίδιο έτος λανσάρονται τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/2014-853x1280-1-214x300.png)
Λανσάρισμα ζυμαρικών Melissa Χρυσή Επιλογή σε συνεργασία με την Αμερικάνικη σχολή Θεσσαλονίκης.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/2015-853x1280-1-214x300.png)
Ίδρυση ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ με σκοπό την εκπαίδευση νέων αγροτών. Λανσάρισμα της σειράς Melissa BIO.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/2016-853x1280-1-214x300.png)
Λανσάρισμα ζυμαρικών Ολικής Άλεσης από δίκοκκο σιτάρι.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/2018-853x1280-1-214x300.png)
Λανσάρισμα ζυμαρικών με β-γλυκάνη και high protein (+50% πρωτεΐνη). Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρίας ξεπερνουν τους 60.000 τόνους.
![](https://www.melissa.gr/wp-content/uploads/2023/02/2019-214x300.png)
Δημιουργία νέου Μύλου στη Λάρισα με συνολική δυναμικότητα 440 τόνων ημερησίως και νέων σιλό, συνολικής χωρητικότητας 37.000 τόνων σίτου.