Healthy αβγά φλορεντίν με σπαγγέτι High Protein από τον Άκη Πετρετζίκη
γρήγορα πιάτακυρίως γεύμαπιάτα light

Healthy αβγά φλορεντίν με σπαγγέτι High Protein από τον Άκη Πετρετζίκη

ΧΡΟΝΟΣ: 20'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
20'
ΜΕΡΙΔΕΣ
2-4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 400 γρ. σπαγγέτι, High Protein
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι πιπέρι
  • 500 γρ. σπανάκι baby
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος light, ή τυρί κρέμα light
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. ξίδι
  • 4 αβγά

 

Για το σερβίρισμα:

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι το σπανάκι και σοτάρουμε 6-7 λεπτά να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.

Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε για 7 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, τα σπαγγέτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε λίγο ξίδι, σπάμε μέσα το αβγό και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα αβγά.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τα ποσέ αβγά, ελαιόλαδο, πιπέρι και παρμεζάνα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι το σπανάκι και σοτάρουμε 6-7 λεπτά να πέσει ο όγκος από το σπανάκι.

Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε για 7 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, τα σπαγγέτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε λίγο ξίδι, σπάμε μέσα το αβγό και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα αβγά.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με τα ποσέ αβγά, ελαιόλαδο, πιπέρι και παρμεζάνα.

Η συνταγή έγινε με σειρά High Protein

High Protein

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!