Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Ο ΔΡΟΜΟΣ
  • Ο δρόμος προς την κορυφή για τον Στέφανο δεν ήταν εύκολος. Για να φτάσει στο όνειρό του έπρεπε να κάνει θυσίες από μικρός. Έπρεπε να ξεπερνάει τις δυσκολίες, να ξεπερνάει και τον εαυτό του και να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Έπρεπε να μείνει πιστός στις αξίες σε όλα όσα έμαθε από την οικογένειά του. Να μένει πιστός σε όλα όσα έμαθε γύρω από το τραπέζι που μοιραζόντουσαν την αγαπημένη τους γεύση Melissa.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 250 γρ. Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης Melissa
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 100 γρ. μπέικον
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος light
  • 1/2 κούπα νερό βρασμού ζυμαρικών
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα  Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης Melissa και τα βράζω al dente.
Μέχρι να γίνουν τα σπαγγέτι κόβω τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και το μπέικον σε κυβάκια.
Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα κρατώ 1/2 κούπα από το νερό του βρασμού τους και στραγγίζω τα υπόλοιπα.
Στο ίδιο σκεύος που έβρασα τα μακαρόνια, λιώνω το βούτυρο και προσθέτω εκεί τα μανιτάρια.
Τα σοτάρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις μαλακώσουν ελαφρά, προσθέτω και το μπέικον.
Τα σοτάρω όλα για ένα λεπτό ακόμα και προσθέτω αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι.
Στη συνέχεια σβήνω με το  λευκό κρασί.
Δίνω ένα λεπτό στο αλκοόλ να εξατμιστεί και σβήνω την φωτιά. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το νερό βρασμού των ζυμαρικών που έχω κρατήσει και την τριμμένη παρμεζάνα.
Βάζω πίσω στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά και κάνω ένα καλό ανακάτεμα για να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρω με έξτρα παρμεζάνα και έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  1. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.
γρήγορα πιάτα, ζυμαρικά, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA