- 50'
Βάζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Θέλουμε να βγάλει τα λιπαρά του και να αφήσει όλη τη νοστιμιά στο τηγάνι, γι’ αυτό δουλεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε τον κιμά. Σπάμε τον κιμά ελαφριά με το χέρι μας ή με μια ξύλινη κουτάλα. Ανεβάζουμε τη φωτιά, μέτρια προς υψηλή, και προσέχουμε δεν βάζουμε όλο μαζί τον κιμά, προτιμάμε να τον βάλουμε σε δύο δόσεις για να καραμελώσει σωστά. Αφού ο κιμάς μας πάρει ωραίο χρώμα τον αποσύρουμε σε ένα μπολ και τον αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στο τηγάνι μας το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει σε λεπτό καρέ και σοτάρουμε ελαφρά με ό,τι λιπαρά έχουν μείνει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε απλά μια κ.σ. νερό. Μόλις το κρεμμύδι μας μαλακώσει ξαναβάζουμε στο τηγάνι τον κιμά, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σοταρισμένο μπέικον (αφού το έχουμε ψιλοκόψει), την πάπρικα, την κανέλα, το μπαχάρι, το αλάτι, τη δάφνη και το κύμινο. Θέλουμε να τσιγαριστούν τα μπαχαρικά μας και να αναδείξουν τα αρώματά τους. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, σβήνουμε με τη σόγια και το ούζο. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την τομάτα και τη μισή ποσότητα μαϊντανού που έχουμε ψιλοκόψει. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά περίπου 20-25 λεπτά. Απλά έχουμε στο μυαλό μας να δοκιμάσουμε στο τέλος αν είναι εντάξει από αλάτι και να βγάλουμε τη δάφνη κι όσο περισσότερο από το μπαχάρι μπορούμε.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες. Μόλις είναι έτοιμες σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη ένα ποτήρι από το βρασμένο νερό. Αφαιρούμε τη μισή ποσότητα του κιμά και αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε τις πέννες με τον υπόλοιπο κιμά που έχει μείνει στο τηγάνι και κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες.
Θέλουμε να λιώσει η μοτσαρέλα μας. Δύο εύκολοι τρόποι είναι είτε την απλώνουμε πάνω στις πέννες με τον κιμά μέσα στο τηγάνι και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180οC για 5 λεπτά) [Σημείωση: προσέχουμε να μην έχει το τηγάνι μας πλαστικό χερούλι], είτε μοιράζουμε σε μερίδες στα πιάτα, μαζί με τη μοτσαρέλα και τα βάζουμε για ένα λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων.
Μόλις λιώσει η μοτσαρέλα, από πάνω βάζουμε τον κιμά που είχαμε αφήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και έτοιμο το πιάτο μας.
EXTRA TIP
Αν δούμε ότι είναι στεγνό το μίγμα του κιμά, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει από τις πέννες, το προσθέτουμε σιγά-σιγά μέχρι να δέσει.
Βάζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Θέλουμε να βγάλει τα λιπαρά του και να αφήσει όλη τη νοστιμιά στο τηγάνι, γι’ αυτό δουλεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε τον κιμά. Σπάμε τον κιμά ελαφριά με το χέρι μας ή με μια ξύλινη κουτάλα. Ανεβάζουμε τη φωτιά, μέτρια προς υψηλή, και προσέχουμε δεν βάζουμε όλο μαζί τον κιμά, προτιμάμε να τον βάλουμε σε δύο δόσεις για να καραμελώσει σωστά. Αφού ο κιμάς μας πάρει ωραίο χρώμα τον αποσύρουμε σε ένα μπολ και τον αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στο τηγάνι μας το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει σε λεπτό καρέ και σοτάρουμε ελαφρά με ό,τι λιπαρά έχουν μείνει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε απλά μια κ.σ. νερό. Μόλις το κρεμμύδι μας μαλακώσει ξαναβάζουμε στο τηγάνι τον κιμά, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σοταρισμένο μπέικον (αφού το έχουμε ψιλοκόψει), την πάπρικα, την κανέλα, το μπαχάρι, το αλάτι, τη δάφνη και το κύμινο. Θέλουμε να τσιγαριστούν τα μπαχαρικά μας και να αναδείξουν τα αρώματά τους. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, σβήνουμε με τη σόγια και το ούζο. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την τομάτα και τη μισή ποσότητα μαϊντανού που έχουμε ψιλοκόψει. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά περίπου 20-25 λεπτά. Απλά έχουμε στο μυαλό μας να δοκιμάσουμε στο τέλος αν είναι εντάξει από αλάτι και να βγάλουμε τη δάφνη κι όσο περισσότερο από το μπαχάρι μπορούμε.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες. Μόλις είναι έτοιμες σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη ένα ποτήρι από το βρασμένο νερό. Αφαιρούμε τη μισή ποσότητα του κιμά και αφήνουμε στην άκρη. Αναμειγνύουμε τις πέννες με τον υπόλοιπο κιμά που έχει μείνει στο τηγάνι και κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες.
Θέλουμε να λιώσει η μοτσαρέλα μας. Δύο εύκολοι τρόποι είναι είτε την απλώνουμε πάνω στις πέννες με τον κιμά μέσα στο τηγάνι και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180οC για 5 λεπτά) [Σημείωση: προσέχουμε να μην έχει το τηγάνι μας πλαστικό χερούλι], είτε μοιράζουμε σε μερίδες στα πιάτα, μαζί με τη μοτσαρέλα και τα βάζουμε για ένα λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων.
Μόλις λιώσει η μοτσαρέλα, από πάνω βάζουμε τον κιμά που είχαμε αφήσει στην άκρη. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και έτοιμο το πιάτο μας.
EXTRA TIP
Αν δούμε ότι είναι στεγνό το μίγμα του κιμά, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει από τις πέννες, το προσθέτουμε σιγά-σιγά μέχρι να δέσει.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]