fbpx
Asset 3melissa_logo_en
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Melissa για όλους
  • Διαγωνισμοί Melissa
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Melissa Σπαγγέτι No. 6
  • Για τη σάλτσα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Για τα κεφτεδάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κιλό κιμά (από μοσχάρι ή κοτόπουλο)
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, σoτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον πελτέ και τη ρίγανη και προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Προθερμαίνουμε στον φούρνο τη σχάρα, τοποθετούμε με προσοχή μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα κεφτεδάκια.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, την παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Σχηματίζουμε κεφτεδάκια μεγέθους 4-5 εκατοστών το καθένα και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί, τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τον βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό και τα σουρώνουμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πρώτα τα ζυμαρικά και μετά τα κεφτεδάκια, και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Συνοδεύουν ιδανικά την προβολή ταινίας.

ζυμαρικά, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΝΟ. 6
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
50'
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ, Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "Η ΛΑΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ"