Μία μεγάλη Ιστορία
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ
1947
Το πρώτο εργοστάσιο στην Αθήνα
Ο Αλέξανδρος Κίκιζας ιδρύει τη βιομηχανία ζυμαρικών Melissa, με έδρα την Αθήνα.
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ
1962
Η πρώτη αυτόματη γραμμή παραγωγής
Η εταιρία αποκτά την πρώτη αυτόματη γραμμή παραγωγής, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας την παραγωγή της Melissa.
ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
1965
Mιά ισχυρή γυναίκα σε μία καίρια θέση
Την διοίκηση της εταιρίας, αναλαμβάνει η χήρα του ιδρυτού Κωνσταντίνα Κίκιζα.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ
1967
Αυτοματοποίηση της συσκευασίας
Ακολουθεί η αυτοματοποίηση της συσκευασίας και έτσι η συνέχεια του εκσυγχρονισμού της Melissa, λίγα χρόνια αργότερα μετά την ανάληψη της διοίκησης απο την κα. Κωνσταντίνα Κικίζα.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΗΜΗ
1972
Οι πρώτες εξαγωγές
Η πρώτη φορά που η Melissa φτάνει σε τραπέζια εκτός Ελλάδας, με την εξαγωγή 32 τόνων ζυμαρικών στην αγορά της Αμερικής, ξεκινώντας τη διάδοση του ονόματός της, υπερατλαντικά.
ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ
1974
Κατασκευή μύλου σιμιγδαλιού
Κατασκευή μύλου σιμιγδαλιού στη Λάρισα Θεσσαλίας, παράγοντας σιμιγδάλι ειδικά για το εργοστάσιο ζυμαρικών της Melissa.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΟΙΩΝ
1975
O Γεώργιος Κίκιζας στη διοίκηση
Ο Γεώργιος Κίκιζας, αναλαμβάνει τη διοίκηση της Εταιρείας
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
1980
Καθετοποιημένη παραγωγή ζυμαρικών
Η μονάδα παραγωγής ζυμαρικών μεταφέρεται από την Αθήνα στη Λάρισα. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ κατέχει το πρώτο καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και εργοστασίου ζυμαρικών στην Ελλάδα με δυναμικότητα 20.000 τόνων ετησίως αποκτώντας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
1992
Νο.1 Παραγωγός στην Ελλάδα
Ανάδειξη σε Nο.1 παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα και κατάταξη της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ στις 10 πιο κερδοφόρες εταιρίες τροφίμων.
ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
1996
Ο κλάδος του food service
Η Melissa προχωρά στη δημιουργία κλάδου πωλήσεων προϊόντων Food Service σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και όλον τον κλάδο της εστίασης.
ΑΛΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
1998
Αύξηση εξαγωγών
Οι συνολικές ετήσιες εξαγωγές της εταιρίας ξεπερνούν τους 15.000 τόνους.
ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
2007
Σειρά Melissa ολικής άλεσης
Λανσάρισμα της σειράς ζυμαρικών Melissa Ολικής Αλέσης.
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
2009
Σειρά Melissa pasta kids
Λανσάρισμα της πρωτοποριακής σειράς παιδικών ζυμαρικών Melissa PASTA KIDS.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ
2010
Ολοκλήρωση επενδυτικού προγράμματος
Ολοκλήρωση του πενταετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 11 εκ. € στο εργοστάσιο της Λάρισας. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ αυξάνει την ετήσια δυναμική της στους 90.000 τόνους ζυμαρικών.
Η ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΟΙΩΝ
2013
Τρείς γενιές γεμάτες καινοτομία
Πρόεδρος της εταιρίας ο Γεώργιος Κίκιζας, Διευθύνων Σύμβουλος ο Αλέξανδρος Κίκιζας και το ίδιο έτος λανσάρονται τα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
2014
Σειρά Melissa χρυσή επιλογή
Λανσάρισμα ζυμαρικών Melissa Χρυσή Επιλογή σε συνεργασία με την Αμερικάνικη σχολή Θεσσαλονίκης.
ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
2015
Ακαδημία Σίτου
Ίδρυση ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΙΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ με σκοπό την εκπαίδευση νέων αγροτών. Λανσάρισμα της σειράς Melissa BIO.
ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
2016
Σειρά Melissa ολικής από δίκοκκο σιτάρι
Λανσάρισμα ζυμαρικών Ολικής Άλεσης από δίκοκκο σιτάρι.
ΝΕΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
2018
Σειρά Melissa με Β- Γλυκάνη και high protein
Λανσάρισμα ζυμαρικών με β-γλυκάνη και high protein (+50% πρωτεΐνη). Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρίας ξεπερνουν τους 60.000 τόνους.
ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ
2019
Νέος μύλος στη Λάρισα
Δημιουργία νέου Μύλου στη Λάρισα με συνολική δυναμικότητα 440 τόνων ημερησίως και νέων σιλό, συνολικής χωρητικότητας 37.000 τόνων σίτου.