Διαιτολογική ομάδα της Nutrition Solutions
Με-νού και Υγεία

Συνταγή με Ριγκατόνι Χαρουπιού:

Μακαρονοσαλάτα με ριγκατόνι χαρουπιού ολικής άλεσης με αβοκάντο, τομάτα και lime (Vegan)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  • 170gr (ξηρά) ριγκατόνι με χαρούπι ολικής άλεσης Melissa
  • 1 lime
  • 1 αβοκάντο
  • 2 τομάτες
  • 2κ.σ ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 πιπέρια κόκκινη (chili)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κόβουμε την τομάτα και το αβοκάντο σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι και την πιπέρια. Παράλληλα σε ένα μπολ τοποθετούμε τον χυμό από το lime μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Ύστερα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε

Το πιάτο σερβίρεται κρύο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

Μία ακόμη εύκολη, οικονομική, νόστιμη και θρεπτική συνταγή με ένα ξεχωριστό προϊόν της Melissa. Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, εδώδιμων ινών (φυτικών ινών), βιταμίνης C, μαγγανίου και χαλκού. Παράλληλα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα. Έχοντας μάλιστα πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο (αλάτι), μπορεί να καταναλωθεί ελεύθερα από άτομα που πρέπει να περιορίζουν την πρόσληψη αλατιού στη διατροφή τους. Κατάλληλη και για vegan διατροφή. Εντάξτε τη συνταγή αυτή σε μία ισορροπημένη διατροφή με μέτρο και ποικιλία.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστά % επί των ΠΠΑ (Προσλαμβανόμενων Ποσοτήτων Αναφοράς), αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων, σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία (βλ. σχετικούς Κανονισμούς (ΕΚ) αριθμ. 1169/2011 και αριθμ. 1924/2006). ΠΠΑ (Προσλαμβανόμενες Ποσότητες Αναφοράς) για ενήλικες: Ενέργεια: 2.000 kcal, Συνολικά Λιπαρά: 70 g, Κορεσμένα λιπαρά: 20 g, Υδατάνθρακες: 260 g, Σάκχαρα: 90 g, Πρωτεϊνη: 50 g, Αλάτι: 6 g

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Ανάλυση ανά μερίδα:438g
Ενέργεια527kcal26%ΠΠΑ
Πρωτεϊνες16g32%ΠΠΑ
Υδατάνθρακες82g32%ΠΠΑ
εκ των οποίων σάκχαρα12g13%ΠΠΑ
Εδώδιμες ίνες16.9g  
Λιπαρά16g23%ΠΠΑ
εκ των οποίων κορεσμένα2g12%ΠΠΑ
Νάτριο80mg3%ΠΠΑ
Με-νού και Υγεία

Επειδή η διατροφή μας είναι η πηγή τόσο της ψυχικής όσο και της σωματικής υγείας, οι συνεργάτες μας διατροφολόγοι, Ιωάννα Κατσαρόλη και η ομάδα Nutrition Solutions, μας ενημερώνουν μέσα από συνταγές και άρθρα για το τι χρειάζεται να βάλουμε στις καθημερινές μας συνήθειες.

Αναζήτησε στη Melissa!