Feta Pasta από τον Άκη Πετρετζίκη
γρήγορα πιάταζυμαρικάκυρίως γεύμαλαχανικάπιάτα light

Feta Pasta από τον Άκη Πετρετζίκη

ΧΡΟΝΟΣ: 40'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
40'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. αχιβάδα Melissa
  • 600 γρ. ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι

 

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Η viral μακαρονάδα που έγινε πρόκληση από τα χέρια του Άκη Πετρετζίκη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Σε ένα ταψί 28×36 εκ. βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Κάνουμε ένα κενό στο κέντρο του ταψιού και τοποθετούμε τη φέτα.

Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά τα ντοματίνια με τη φέτα ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν μεταξύ τους.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό και μεταφέρουμε στο ταψί με τα ντοματίνια και τη φέτα. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Άκη

 

Η viral μακαρονάδα που έγινε πρόκληση από τα χέρια του Άκη Πετρετζίκη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Σε ένα ταψί 28×36 εκ. βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Κάνουμε ένα κενό στο κέντρο του ταψιού και τοποθετούμε τη φέτα.

Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.

Με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά τα ντοματίνια με τη φέτα ώστε να λιώσουν και να ανακατευτούν μεταξύ τους.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάζουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε, κρατάμε το νερό και μεταφέρουμε στο ταψί με τα ντοματίνια και τη φέτα. Αν χρειάζεται περισσότερη υγρασία τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Άκη

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!