fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 πακέτο κριθαράκι χονδρό Μέλισσα
  • 1 kg χτένι μοσχαρίσιο (σε μερίδες)
  • 1 συσκευασία χυμός ντομάτας
  • 2 κρεμμυδια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (κάτι ξηρό & αρωματικό)
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο
  • 300 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή ξινομυζήθρα(προαιρετικά)
  • ½ λιτρο ζωμός λαχανικών
  • Για το ζωμό
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σέλερι
  • 1 lt νερό
  • 1 κ.γ. πιπέρι κόκκους
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο ξηρό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζωμό

Κόβουμε σε καρέ το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφριά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το νερό σε θερμοκρασία δωματίου, αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, σουρώνουμε καλά και ο ζωμός μας είναι έτοιμος.

Κύρια συνταγή

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια γάστρα-κατσαρόλα ιδανική και για μάτι και φούρνο βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μας. Προσέχουμε τα κομμάτια να έχουν χώρο και να μην τα βάλουμε απαραίτητα όλα μαζί και τα γυρνάμε προσεκτικά να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Αφού σοταριστούν και πάρουν ωραίο χρώμα τα αποσύρουμε. Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Στη συνέχεια

Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας, ρίχνουμε τον πελτέ, το αλάτι, την κανέλα, τον γλυκάνισο Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό. Καπακώνουμε καλά με το καπάκι της γάστρας και κλείνουμε καλά τα ανοίγματα με αλουμινόχαρτο. Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 180ο C και βάζουμε την γάστρα μας μέσα. Χαμηλώνουμε στους 160ο και αφήνουμε περίπου για μια ώρα.

Ξαναδοκιμάστε αν το κρέας είναι μαλακό, βάλτε το κριθαράκι και αφήστε για 10 λεπτά ακόμα. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε μέσα για ένα εικοσάλεπτο. Σερβίρετε προαιρετικά με παρμεζάνα ή ξινομυζήθρα και μπόλικο πιπέρι.

EXTRA TIP
Το συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος, όσο σιγομαγειρεύεται μαλακώνει και νοστιμεύει περισσότερο.
ζυμαρικά, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα, μοσχαράκι, φούρνος
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΧΟΝΔΡΟ MELISSA
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
105'
ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΕ ΓΑΣΤΡΑ