- 15'
Για τη γέμιση:
Για τη σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο τοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 40 λεπτά (πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του).
Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά. Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα. Πώς; Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε την τομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια με τον κιμά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως. Αν είναι λιγότερη προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε το πυρέξ πολύ καλά με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Τέλεια δεν βγήκαν;
EXTRA TIP
Η σάλτσα πρέπει να είναι αραιή και να καλύπτει τα κανελόνια. Το ζυμαρικό θα τραβήξει τα υγρά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την κανέλα, το αλατοπίπερο και το ψιλοκομμένο τοματάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 40 λεπτά (πρέπει όταν είναι έτοιμο να έχει πιει καλά το ζουμί του).
Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το 1 φλιτζάνι τυρί και τη φρυγανιά. Γεμίζουμε με τον κιμά σφιχτά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ, χωρίς να αφήνουμε κενά.
Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα. Πώς; Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο. Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε την τομάτα, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και 1 ½ ποτήρι νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Μόλις γεμίσουμε τα κανελόνια με τον κιμά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα που πρέπει να είναι πολύ αραιή και να τα καλύπτει τελείως. Αν είναι λιγότερη προσθέτουμε στο πυρέξ χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με τυρί και σκεπάζουμε το πυρέξ πολύ καλά με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην μπαίνει καθόλου αέρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το τυρί και τα αφήνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Τέλεια δεν βγήκαν;
EXTRA TIP
Η σάλτσα πρέπει να είναι αραιή και να καλύπτει τα κανελόνια. Το ζυμαρικό θα τραβήξει τα υγρά.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]