fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Ανακαλύψτε την ιστορία της Melissa ανά τα χρόνια, γιατί τα ζυμαρικά είναι το καλύτερο φαγητό παγκοσμίως καθώς και τις διαδικασίες παραγωγής των ζυμαρικών μας.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Ταλιατέλλες Melissa
  • 1kg σπάλα χοιρινού κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 50gr αλεύρι
  • 200ml λευκό κρασί
  • 500ml ζωμός λαχανικών
  • 200gr μικρά μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 μπουκέ γκαρνί (λίγο φρέσκο σέλινο, δάφνη και μαϊντανό, δεμένα με σπάγγο)
  • 100-150gr τριμμένο τυρί της επιλογής σας (προτείνεται η σκληρή μυζήθρα )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε και σoτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Μετά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Μόλις το κρέας ψηθεί και αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το μπουκέ γκαρνί και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά του.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σoτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με τα πράσα για 2-3 λεπτά. Έπειτα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 15 λεπτά. Ταυτόχρονα, βάζουμε νερό να βράσει για τις ταλιατέλες.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, αφαιρούμε τα αρωματικά (μπουκέ γκαρνί) και σερβίρουμε με τις στραγγιγμένες ταλιατέλλες και λίγο τριμμένο τυρί. Τέλος! Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.

εορταστικό, ζυμαρικά, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα, πράσο, χοιρινό
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ