Ταλιατέλλες με χοιρινό κρασάτο, μανιτάρια και πράσο
εορταστικόζυμαρικάκυριακάτικο γεύμακυρίως γεύμαπράσοχοιρινό

Ταλιατέλλες με χοιρινό κρασάτο, μανιτάρια και πράσο

ΧΡΟΝΟΣ: 60'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Ταλιατέλλες Melissa
  • 1kg σπάλα χοιρινού κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 50gr αλεύρι
  • 200ml λευκό κρασί
  • 500ml ζωμός λαχανικών
  • 200gr μικρά μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 μπουκέ γκαρνί (λίγο φρέσκο σέλινο, δάφνη και μαϊντανό, δεμένα με σπάγγο)
  • 100-150gr τριμμένο τυρί της επιλογής σας (προτείνεται η σκληρή μυζήθρα )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε και σoτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Μετά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Μόλις το κρέας ψηθεί και αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το μπουκέ γκαρνί και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά του.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σoτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με τα πράσα για 2-3 λεπτά. Έπειτα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 15 λεπτά. Ταυτόχρονα, βάζουμε νερό να βράσει για τις ταλιατέλες.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, αφαιρούμε τα αρωματικά (μπουκέ γκαρνί) και σερβίρουμε με τις στραγγιγμένες ταλιατέλλες και λίγο τριμμένο τυρί. Τέλος! Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε και σoτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Μετά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Μόλις το κρέας ψηθεί και αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και το μπουκέ γκαρνί και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά του.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σoτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με τα πράσα για 2-3 λεπτά. Έπειτα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 15 λεπτά. Ταυτόχρονα, βάζουμε νερό να βράσει για τις ταλιατέλες.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, αφαιρούμε τα αρωματικά (μπουκέ γκαρνί) και σερβίρουμε με τις στραγγιγμένες ταλιατέλλες και λίγο τριμμένο τυρί. Τέλος! Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Ταλιατέλλες Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!