ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Melissa
- 200 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. γιαούρτι
- 120 γρ. ηλιέλαιο
- 3 αυγά
- 35 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γλ baking powder
- ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
- ½ κ.γλ. αλάτι
- Για το σιρόπι:
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- χυμό από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για το κέικ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τη βανίλια, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, το περιχύνουμε αμέσως με το σιρόπι.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
- ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMAKNOWS