fbpx
Asset 3melissa_logo_en
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Melissa για όλους
  • Διαγωνισμοί Melissa
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Σπαγγέτι Νο6 Melissa
  • 3 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και σε μικρούς κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερυ, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
  • 600γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 400γρ ντομάτα κονκασέ
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο, τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2 φρέσκα φύλλα δάφνης
  • 1/4 κoυταλιά του γλυκού κανέλα
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 100ml νερό
  • 150g παρμεζάνα τριμμένη, για τον κιμά και για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, καρότα, το σέλερυ, το σκόρδο και στη συνέχεια σοτάρουμε
για 5-7 λεπτά. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουνε.
Προσθέτουμε τον πελτέ. Αυξάνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά,
σοτάροντας μέχρι να ροδίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά.
Περιχύνουμε με τις ντομάτες κονκασέ, τα φύλλα βασιλικού, το δεντρολίβανο, την
ρίγανη, την δάφνη, την κανέλα, το μπούκοβο και τα ντοματίνια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό.
Μόλις ξεκινήσει το βράσιμο, χαμηλώνουμε την φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι.
Σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να έχουμε μια
πλούσια, παχιά σάλτσα.
Προσθέτουμε 75γρ. τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες στο πακέτο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερού. Ανακατεύουμε τα
μακαρόνια με 4 γεμάτες κουτάλες κιμά και το νερό από την κατσαρόλα. Σερβίρουμε
τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο, περιχύνοντας με τον υπόλοιπο κιμά και με την
υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και επιπλέον πιπέρι για όποιον θέλει.

κιμάς, κυρίως γεύμα
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΣΠΑΓΓΕΤΙ NO6 ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
50'
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ