Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Διαγωνισμοί Melissa
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Melissa Λαζάνια με αυγά
  • ½ κιλό σπανάκι βρασμένο, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο
  • 100gr μπέικον
  • 100gr ζαμπόν
  • 1 ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι έμμενταλ τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα μαλακή (ή μανούρι κομμένο σε κύβους)
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 ½ ποτήρι γάλα
  • 2 φλιτζάνια ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Λίγο αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 7 κ.σ. κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Μετά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Έτοιμη η μπεσαμέλ.

Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε το αυγό και το σπανάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ζαμπόν, το μπέικον, την κεφαλογραβιέρα, το έμμενταλ, το 1/3 του ρεγκάτο και τελευταία την μυζήθρα. Σε βουτυρωμένο σκεύος στρώνουμε μια σειρά λαζάνια και απλώνουμε από πάνω το μείγμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (λαζάνια – μείγμα), άλλες 4 φορές.

Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι με τυριά και τοποθετούμε και την 5η στρώση από τα λαζάνια. Ταυτόχρονα, έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα: Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Πρέπει να γίνει μια πολύ αραιή μπεσαμέλ (σαν πυκνό γάλα).

Όσο είναι χλιαρή, τη ρίχνουμε στα λαζάνια. Πρέπει να τα καλύψει τελείως. Αν είναι λιγότερη, μπορούμε να προσθέσουμε γάλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του το σκεύος. Δεν πρέπει να μπαίνει καθόλου αέρας.

Ψήνουμε σε μέτρια, προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς. Bγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά στους 100 βαθμούς. Πριν σερβίρουμε απλώνουμε πάνω από κάθε κομμάτι 1 κουταλάκι κέτσαπ.

Δεν είναι τόσο δύσκολο, απλώς χρειάζεται να διαβαστεί η συνταγή περισσότερες από 1 φορές. Καλή όρεξη!

EXTRA TIP
Η μπεσαμέλ σε αυτή τη συνταγή, θα πρέπει να είναι αραιή (σαν πυκνό γάλα).
ζαμπόν, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα, λαχανικά, φούρνος
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ