ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 γρ. Τρυπητά No5 Melissa Ολικής Άλεσης
- Για τον κιμά
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 800 γρ. κιμά γαλοπούλας
- αλάτι πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- Για τη μπεσαμέλ
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 λίτρο γάλα, light
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι πιπέρι
- 1 κρόκο, από μεσαίο αβγό
- 100 γρ. τυρί light
- Για τη σύνθεση
- 200 γρ. τυρί light
- πιπέρι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1 αβγό, μεσαίο
- 1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το κύμινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Βάζουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά για να πάρει χρώμα ο κιμάς.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη μπεσαμέλ
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
- Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει και να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε τον κρόκο, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Για τα σπαγγέτι
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 2 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ. Προσθέτουμε 150 γρ. από το τυρί, πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αβγό και το ασπράδι χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε μια κουτάλα από τη μπεσαμέλ στον κιμά και ανακατεύουμε. Απλώνουμε όλο τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλα τα μακαρόνια με τον κιμά.
- Απλώνουμε όλη τη μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά, βάζουμε 50 γρ. τυρί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε με μαϊντανό.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
- ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ
70'
LIGHT ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ