fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • Για το σιρόπι
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κ. σ. μέλι και έξτρα για το πασπάλισμα
  • Για τα μελομακάρονα
  • 1 & 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ. γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κ. σ. κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/2 κ γλ μοσχοκάρυδο
  • τριμμένο ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό Melissa
  • 3 κούπες αλεύρι μαλακό
  • 1 κ. γλ. baking powder
  • 1/2 κούπα κράνμπερι (προαιρετικά)
  • καρύδια χοντροκοπανισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινώ με το σιρόπι.  Τοποθετώ όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (εκτός του μελιού) και βράζω το σιρόπι για 2 λεπτά (από την ώρα που θ’ αρχίσει να κοχλάζει).

Μετά τα δύο λεπτά αποσύρω το σιρόπι από την φωτιά, προσθέτω το μέλι κι ανακατεύω.

Αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνω το αραβοσιτέλαιο και το ελαιόλαδο κι ανακατεύω απαλά.

Στην κούπα με το χυμό πορτοκάλι προσθέτω τη σόδα κι ανακατεύω.

Ρίχνω τον χυμό στα έλαια και συνεχίζω προσθέτοντας το κονιάκ, όλα τα μπαχαρικά και το ξύσμα.

Ανακατεύω απαλά.

Στη συνέχεια προσθέτω την άχνη και το σιμιγδάλι Melissa. Ανακατεύω με το χέρι.

Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί προσθέτω εναλλάξ και σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder.

Ζυμώνω απαλά για να ομογενοποιήσω κι αυτό το μίγμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ζυμώνουμε όσο πιο απαλά γίνεται για να μην βγάλει το μίγμα τα έλαια του.

Παίρνω ένα κομμάτι από την ζύμη, σε μέγεθος καρυδιού στο χέρι μου, τοποθετώ δύο με τρία κράνμπερι και πλάθω τη ζύμη κλείνοντας μέσα τα κράνμπερι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πλάθουμε ισομεγέθη μελομακάρονα για να έχουμε επιτυχία στο ψήσιμο.

Χαράζω απαλά την επιφάνεια με ένα πιρούνι κάνοντας το κλασσικό σχέδιο

Τοποθετώ σε ταψί όπου έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 20 περίπου λεπτά.

Βγάζω τα μελομακάρονα από τον φούρνο. Τα αφήνω για ένα λεπτό στο ταψί και στη συνέχεια τα βουτώ μέσα στο σιρόπι. Τα αφήνω εκεί για 1,5 με 2 λεπτά περίπου, αφού τα φέρω μερικές βόλτες για να σιροπιαστούν απ’ όλες τις πλευρές.

Τοποθετώ τα μελομακάρονα στην πιατέλα, ραντίζω με έξτρα μέλι και πασπαλίζω με τα καρύδια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.
γλυκό, εορταστικό
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA