fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Ανακαλύψτε την ιστορία της Melissa ανά τα χρόνια, γιατί τα ζυμαρικά είναι το καλύτερο φαγητό παγκοσμίως καθώς και τις διαδικασίες παραγωγής των ζυμαρικών μας.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Melissa Πέννες Ριγέ
  • 400gr κρέμα γάλακτος
  • 1kg σπανάκι κατεψυγμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150gr κασέρι τριμμένο
  • 150gr έμμενταλ τριμμένο
  • 300gr ρεγκάτο τριμμένο
  • 1kg κιλό γαρίδες μετρίου μεγέθους βρασμένες και καθαρισμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού. Τα σουρώνουμε, τα βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη μισή ποσότητα τυριού. Αν το σπανάκι είναι ωμό, το βράζουμε για πολύ λίγο και το στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σoτάρουμε το κρεμμύδι με τον άνηθο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι 150gr κρέμα και 3 κ.σ. από κάθε τυρί.

Βουτυρώνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Από πάνω ρίχνουμε το σπανάκι, μετά τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με τυρί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με ό,τι τυρί έχει απομείνει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά.

Έκπληξη για τον ουρανίσκο μας!

EXTRA TIP
Οι γαρίδες είναι αρκετά ευαίσθητες στο ψήσιμό τους. Δώστε την απαραίτητη προσοχή ωστε να ψηθούν και όχι να παραψηθούν.
γρήγορα πιάτα, θαλασσινά, Ιταλία, κυρίως γεύμα, λαχανικά, τηγάνι
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • MELISSA ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΕ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
35'
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΕ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ