Πέννες ριγέ με γαρίδες και σπανάκι
γρήγορα πιάταθαλασσινάΙταλίακυρίως γεύμαλαχανικάτηγάνι

Πέννες ριγέ με γαρίδες και σπανάκι

ΧΡΟΝΟΣ: 35'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
35'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Melissa Πέννες Ριγέ
  • 400gr κρέμα γάλακτος
  • 1kg σπανάκι κατεψυγμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150gr κασέρι τριμμένο
  • 150gr έμμενταλ τριμμένο
  • 300gr ρεγκάτο τριμμένο
  • 1kg κιλό γαρίδες μετρίου μεγέθους βρασμένες και καθαρισμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού. Τα σουρώνουμε, τα βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη μισή ποσότητα τυριού. Αν το σπανάκι είναι ωμό, το βράζουμε για πολύ λίγο και το στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σoτάρουμε το κρεμμύδι με τον άνηθο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι 150gr κρέμα και 3 κ.σ. από κάθε τυρί.

Βουτυρώνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Από πάνω ρίχνουμε το σπανάκι, μετά τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με τυρί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με ό,τι τυρί έχει απομείνει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά.

Έκπληξη για τον ουρανίσκο μας!

 

EXTRA TIP

Οι γαρίδες είναι αρκετά ευαίσθητες στο ψήσιμό τους. Δώστε την απαραίτητη προσοχή ωστε να ψηθούν και όχι να παραψηθούν.

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού. Τα σουρώνουμε, τα βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη μισή ποσότητα τυριού. Αν το σπανάκι είναι ωμό, το βράζουμε για πολύ λίγο και το στραγγίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σoτάρουμε το κρεμμύδι με τον άνηθο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι 150gr κρέμα και 3 κ.σ. από κάθε τυρί.

Βουτυρώνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Από πάνω ρίχνουμε το σπανάκι, μετά τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με τυρί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε με ό,τι τυρί έχει απομείνει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά.

Έκπληξη για τον ουρανίσκο μας!

 

EXTRA TIP

Οι γαρίδες είναι αρκετά ευαίσθητες στο ψήσιμό τους. Δώστε την απαραίτητη προσοχή ωστε να ψηθούν και όχι να παραψηθούν.

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Πέννες ριγέ Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!