Ταλιατέλλες με ψαρονέφρι και σαφράν
ζυμαρικάκυρίως γεύμαλαχανικάχοιρινό

Ταλιατέλλες με ψαρονέφρι και σαφράν

ΧΡΟΝΟΣ: 50'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-5
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
50'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-5
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Melissa Ταλιατέλλες
  • ½ κ.γ. σαφράν
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 200gr κρέμα γάλακτος light
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει. Σoτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και προσθέτουμε το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και την πιπεριά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το σαφράν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε την κρέμα και σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό.

Ταυτόχρονα, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.

Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει. Σoτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και προσθέτουμε το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και την πιπεριά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το σαφράν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε την κρέμα και σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό.

Ταυτόχρονα, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Ταλιατέλλες Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!