ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/2 συσκευασία Melissa Τορτελίνι γέμιση τυριών με φέτα
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- ½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 500gr μελιτζάνες (χωρίς τη φλούδα και χωρίς τους σπόρους) κομμένες σε κύβους
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο τοματάκι
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- ½ ποτήρι νερό
- 1 κύβο ζωμού λαχανικών
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 200gr τριμμένη παρμεζάνα
- Λίγα φύλλα βασιλικού για διακόσμηση και άρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλάτι για ½ ώρα. Τις ξεβγάζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι, τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο τοματάκι, τη ζάχαρη, τον κύβο και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό ακόμη. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει και σουρώσει τα τορτελίνια. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα, διακοσμούμε με βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή όρεξη!
EXTRA TIP
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλάτι, κομμένες, ώστε να χάσουν την πίκρα τους. Αυτή η πίκρα βρίσκεται στους σπόρους, τη φλούδα και κοντά στο κοτσάνι.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
- ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙΩΝ ΜΕ ΦΕΤΑ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ