
Πέννες ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι με σάλτσα φρέσκιας τομάτας και βασιλικό
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
- 1 πακέτο πέννες ριγέ Melissa ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι
- 12 μεγάλες γαρίδες
- 2 ώριμες τομάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 8 φύλλα βασιλικό
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο
- 1 κ.σ. αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Βγάζουμε τα κεφάλια απο τις γαρίδες και βράζουμε για 4 λεπτά τα σώματά τους.
Σοτάρουμε τα κεφάλια απο τις γαρίδες με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό και 1 κ.γ. ψιλοκομμένο σκόρδο σε μέτρια φωτιά και σβήνουμε με 1 σφηνάκι ούζο. Μετά απο 1/2 λεπτό ρίχνουμε 2 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες (καθαρισμένες απο φλούδες και σπόρια) και βράζουμε μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αφαιρούμε τα κεφάλια και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα ζυμαρικά, τα σώματα απο τις γαρίδες, φρέσκο βασιλικό, σχοινόπρασο και αλατοπίπερο.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Μία ακόμη νόστιμη και θρεπτική συνταγή με βασικό υλικό της τα ζυμαρικά Melissa. Αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, εδώδιμων ινών, φωσφόρου και φθορίου. Επιπλέον, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα. Εντάξτε τη συνταγή αυτή σε μία ισορροπημένη διατροφή με μέτρο και ποικιλία.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και είναι σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία (Κανονισμός (ΕΚ) αριθμ. 1924/2006).
