Κριθαράκι Taco από την Mamaknows
ζυμαρικάκιμάςκυριακάτικο γεύμακυρίως γεύμαλαχανικάσιμιγδάλιτηγάνι

Κριθαράκι Taco από την Mamaknows

ΧΡΟΝΟΣ: 60'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5-6
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΜΕΡΙΔΕΣ
5-6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 250gr Κριθαράκι Χονδρό Melissa
  • ½ κιλό κιμά
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 400gr τομάτες ή 1 κονσέρβα τοματίνια πολτοποιημένα
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • ½ κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • Λίγο αλάτι
  • 1 ½ κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 τομάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τον κιμά με λίγο λάδι και τον μαγειρεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες τομάτες, το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη, την σκόνη σκόρδου, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και γαρνίρουμε με τη τομάτα, τις ελιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρεται ζεστό.

 

EXTRA TIP

Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό στο κριθαράκι, αλλά προτιμούμε να το προσθέτουμε λίγο λίγο παρά να έχουμε περισσότερο και να λασπώσει.

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε τον κιμά με λίγο λάδι και τον μαγειρεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες τομάτες, το νερό, το ξύδι, τη ζάχαρη, την σκόνη σκόρδου, το πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και γαρνίρουμε με τη τομάτα, τις ελιές και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρεται ζεστό.

 

EXTRA TIP

Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό στο κριθαράκι, αλλά προτιμούμε να το προσθέτουμε λίγο λίγο παρά να έχουμε περισσότερο και να λασπώσει.

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Κριθαράκι Χονδρό Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!