Κριθαρότο με θαλασσινά
θαλασσινάτηγάνι

Κριθαρότο με θαλασσινά

ΧΡΟΝΟΣ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-3
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
2-3
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Προετοιμασία: 15 λεπτά

  • 300 γρ. Κριθαράκι Melissa
  •  400 γρ. γυαλιστερές, καλά καθαρισμένες
  •  150 γρ. γαρίδες ακέφαλες καλά καθαρισμένες με κέλυφος
  •  150 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  •  1 κλωναράκι θυμάρι
  •  1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  •  2 στικ σέλερι, σε μικρούς κύβους
  •  1 καρότο σε μικρούς κύβους
  •  60 ml λευκό κρασί
  •  60 ml ούζο
  •  800 ml ζωμό λαχανικών
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το καλαμάρι περίπου για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις γυαλιστερές ανακατεύοντας για ακόμα ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ούζο και το κρασί, κλείνουμε το καπάκι μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα και αφαιρούμε όλα τα θαλασσινά σε ένα μπολ με τα ζουμιά τους για αργότερα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν μαζί με το κλωναράκι θυμαριού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό, προσθέτοντας 800 ml ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το μισό υγρό.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε τα θαλασσινά με τον ζωμό τους και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  4. Για επιπλέον γεύση προσθέτουμε 30 γρ βούτυρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη τριμμένη παρμεζάνα
  1. Σε ένα καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το καλαμάρι περίπου για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις γυαλιστερές ανακατεύοντας για ακόμα ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ούζο και το κρασί, κλείνουμε το καπάκι μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα και αφαιρούμε όλα τα θαλασσινά σε ένα μπολ με τα ζουμιά τους για αργότερα.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν μαζί με το κλωναράκι θυμαριού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό, προσθέτοντας 800 ml ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το μισό υγρό.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε τα θαλασσινά με τον ζωμό τους και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  4. Για επιπλέον γεύση προσθέτουμε 30 γρ βούτυρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Η συνταγή έγινε με Κριθαράκι Melissa

Κριθαράκι Melissa

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!