Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Διαγωνισμοί Melissa
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 14 φύλλα Melissa Λαζάνια με αυγά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 200gr φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 300gr σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 ½ κουτί ψιλοκομμένο τοματάκι
  • 2 φλιτζάνια κασέρι χοντροτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι μανούρι
  • 1 κ.γ. βασιλικό
  • 1 ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 200gr ζαμπόν
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών
  • Για την μπεσαμέλ
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Ρίχνουμε τo σκόρδο, το καρότo, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την πιπεριά, τα πράσα και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι, το μανούρι, 1 φλιτζάνι κασέρι και τη μισή κρέμα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τη σάλτσα, 1 ποτήρι νερό, τον κύβο, τον βασιλικό και λίγο αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι για τη μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Μετά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Έτοιμη και η μπεσαμέλ.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε λίγη από την κόκκινη σάλτσα. Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια, από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα λαχανικών με το ζουμί τους και πασπαλίζουμε με ½ φλιτζάνι τυρί. Στρώνουμε ακόμη μια στρώση λαζάνια και από πάνω το μείγμα σπανάκι και το ζαμπόν. Απλώνουμε ακόμη μια στρώση λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα λαχανικών και ½ φλιτζάνι τυρί. Βάζουμε την τελευταία στρώση λαζάνια. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα λαζάνια . Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα λαζάνια. Πασπαλίζουμε με ½ φλιτζάνι τυρί. Στρώνουμε από πάνω τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τυρί.

Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Είναι λίγο δύσκολη συνταγή, αλλά μόλις τη δοκιμάσεις θα δεις ότι αξίζει τον κόπο!

EXTRA TIP
Η μπεσαμέλ είναι μια βασική παρασκευή. Μόλις κατακτήσετε την παρασκευή της, θα μπορείτε να δημιουργήσετε πάρα πολλά πιάτα.
ζυμαρικά, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα, λαχανικά, φούρνος
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΑΒΓΑ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
120'
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ