Λαζάνια “al forno”
ζυμαρικάΙταλίαλαχανικάφούρνος

Λαζάνια “al forno”

ΧΡΟΝΟΣ: 60'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 7-9
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΜΕΡΙΔΕΣ
7-9
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 14 φύλλα Melissa Λαζάνια με αυγό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 μεγάλο κοτσάνι σέλινο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 150gr μπέικον ψιλοκομμένο
  • 400gr κιμάς
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 6 κ.σ. κονσέρβα τομάτας
  • 4 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα (ή κασέρι χοντροτριμμένο)
  • 1 ½ φλιτζάνι ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σoτάρουμε το σκόρδο και τον κιμά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κρασί και την τομάτα. Αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και ρίχνουμε από πάνω μια στρώση κιμά (με το ζουμί του). Πασπαλίζουμε με ένα φλιτζάνι τυρί. Ακόμα μια στρώση λαζάνια, μετά κιμά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Τελειώνουμε με μια στρώση λαζάνια. Ανακατεύουμε τη σάλτσα, το γάλα και την κρέμα. Περιχύνουμε τα λαζάνια και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστούν τελείως. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Απολαμβάνουμε.

 

EXTRA TIP 

Ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Μάθετε τις συσκευές σας ώστε να είστε κύριοι του αποτελέματος.

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σoτάρουμε το σκόρδο και τον κιμά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κρασί και την τομάτα. Αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και ρίχνουμε από πάνω μια στρώση κιμά (με το ζουμί του). Πασπαλίζουμε με ένα φλιτζάνι τυρί. Ακόμα μια στρώση λαζάνια, μετά κιμά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Τελειώνουμε με μια στρώση λαζάνια. Ανακατεύουμε τη σάλτσα, το γάλα και την κρέμα. Περιχύνουμε τα λαζάνια και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστούν τελείως. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε για 15 λεπτά.

Απολαμβάνουμε.

 

EXTRA TIP 

Ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Μάθετε τις συσκευές σας ώστε να είστε κύριοι του αποτελέματος.

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Λαζάνια με Αυγά Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!