- 20'
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους, περίπου 1 εκατοστό ο κάθες κύβος. Ραντίζουμε την κολοκύθα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 – 25 λεπτά, ώστε να φύγει αρκετή από την υγρασία της κολοκύθας.
Τη μισή από την κολοκύθα, την περνάμε από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τα 100gr φέτα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μισό από τον ξερό κόλιαντρο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για να γίνει ένα ωραίο πέστο.
Παράλληλα βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ξερό κόλιαντρο στους κύβους κολοκύθας που έμειναν και ανακατεύουμε με την υπόλοιπη φέτα. Σερβίρουμε με τον φρέσκο κόλιαντρο.
EXTRA TIP
Ανάλογα με το πόσο ζουμερή είναι η κολοκύθα προσθέτουμε και το ανάλογο ελαιόλαδο ώστε να βγει ένα αρκετά αραιό πέστο σαν ελαφρύ γιαούρτι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε κύβους, περίπου 1 εκατοστό ο κάθες κύβος. Ραντίζουμε την κολοκύθα με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 – 25 λεπτά, ώστε να φύγει αρκετή από την υγρασία της κολοκύθας.
Τη μισή από την κολοκύθα, την περνάμε από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με τα 100gr φέτα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μισό από τον ξερό κόλιαντρο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για να γίνει ένα ωραίο πέστο.
Παράλληλα βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ξερό κόλιαντρο στους κύβους κολοκύθας που έμειναν και ανακατεύουμε με την υπόλοιπη φέτα. Σερβίρουμε με τον φρέσκο κόλιαντρο.
EXTRA TIP
Ανάλογα με το πόσο ζουμερή είναι η κολοκύθα προσθέτουμε και το ανάλογο ελαιόλαδο ώστε να βγει ένα αρκετά αραιό πέστο σαν ελαφρύ γιαούρτι.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]