fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ λιγκουίνι ολικής άλεσης Melissa
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 2 κ.γλ. κάπαρη
  • αλάτι & πιπέρι
  • 20 ml ούζο
  • 480 γρ. τόνο σε νερό (3×160γρ)
  • φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, βράζω τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβω σε φετούλες το σκόρδο και τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζω για να τα σοτάρω σε ένα  φαρδύ, αλλά βαθύ, αντικολλητικό σκεύος, στο οποίο έχω ζεστάνει το ελαιόλαδο.

Προσθέτω την κάπαρη, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρω για ένα περίπου λεπτό μέχρι τα ντοματίνια να μαλακώσουν ελαφρά και να καραμελώσουν  και στη συνέχεια τα σβήνω με το ούζο. *το αλάτι με προσοχή καθώς η κάπαρη έχει ήδη την δική της αλμύρα.

Ανακατεύω τα υλικά απαλά και προσθέτω τον τόνο (χρησιμοποιώ τόνο σε νερό το οποίο όμως έχω αφαιρέσει).

Ένα απαλό ανακάτεμα να μπερδευτεί ο τόνος με τα ντοματίνια και ύστερα σβήνω την φωτιά. Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα μεταφέρω πιρουνιά – πιρουνιά στο σκεύος με τον τόνο.

Για το τέλος, προσθέτω φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό, ανακατεύω και σερβίρω.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.
EXTRA TIP
Δεν ξεχνώ να προσθέσω ακόμα λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
γρήγορα πιάτα, ζυμαρικά, οικονομικά, πιάτα light, τόνος
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝΟ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA