fbpx
Asset 3melissa_logo_en
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Melissa για όλους
  • Διαγωνισμοί Melissa
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ πέννες ριγέ ολικής άλεσης Melissa
  • 225 γρ. χαλούμι
  • Για τον κιμά
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 2-3 ντομάτες
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 500 ml ζεστό νερό
  • 2 κ. σ. πέστο βασιλικό
  • Για την μπεσαμέλ
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τρίβω στον τρίφτη τις ντομάτες και το χαλούμι. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Στη συνέχεια προσθέτω τον μοσχαρίσιο κιμά και τον σοτάρω πάρα πολύ καλά, μέχρι να αλλάξει εντελώς το χρώμα του. Αφού σοταριστεί καλά ο κιμάς προσθέτω τον πελτέ κι ανακατεύω ελαφρά. Συνεχίζω προσθέτοντας τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη ζάχαρη και το ζεστό νερό. Ανακατεύω και σκεπάζω την κατσαρόλα. Σιγοβράζω τον κιμά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πιει το μεγαλύτερο μέρος της σάλτσας του αλλά να μην είναι τελείως στεγνός.

Όση ώρα μαγειρεύεται ο κιμάς, ετοιμάζω τα ζυμαρικά. Τα προσθέτω σε αλατισμένο νερό και τα βράζω για δυο τρία λεπτά λιγότερο απ΄ ότι αναγράφεται στην συσκευασία τους. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζω και τα βάζω πίσω στην κατσαρόλα όπου τα πασπαλίζω και τα ανακατεύω καλά, με την μισή ποσότητα από το τριμμένο χαλούμι. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, προσθέτω το πέστο βασιλικό κι ανακατεύω για να πάει παντού. Συνεχίζω ρίχνοντας τα ζυμαρικά μέσα στον κιμά και ανακατεύω πολύ καλά και ύστερα τα στρώνω στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω (ταψί ή πυρίμαχο) και τα πασπαλίζω με λίγο από το χαλούμι που έχω κρατήσει.

Στη συνέχεια ετοιμάζω τη μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα προσθέτω το φρέσκο γάλα και το αλεύρι κι ανακατεύω πολύ καλά να διαλυθεί το αλεύρι.
Ανάβω την φωτιά κι ανακατεύω σταθερά και διαρκώς μέχρι να σφίξει η κρέμα. Μόλις σφίξει, προσθέτω το αλάτι, το βούτυρο και  τα αυγά. Μόλις ρίξω τα αυγά ανακατεύω γρήγορα και πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τελειώνω προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Ρίχνω την μπεσαμέλ πάνω από τα ζυμαρικά, την απλώνω με την βοήθεια μιας σπάτουλας και πασπαλίζω την επιφάνεια της με το υπόλοιπο τριμμένο χαλούμι. Ψήνω το πατσίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 περίπου λεπτά μέχρι η μπεσαμέλ να αποκτήσει μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.
EXTRA TIP
Προτιμώ να τρίβω τις ντομάτες στον τρίφτη κι αυτό γιατί στον πολυκόφτη χάνουν το έντονο κόκκινο χρώμα τους.
ζυμαρικά, κιμάς, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα, φούρνος
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΕ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA