Μακαρονάδα Ολικής με κόκκινη σάλτσα ψητών λαχανικών από την mamatsita
κυρίως γεύμαλαχανικάφούρνος

Μακαρονάδα Ολικής με κόκκινη σάλτσα ψητών λαχανικών από την mamatsita

ΧΡΟΝΟΣ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. Σπαγγέτι Ολικής Άλεσης Melissa
  • 4 μεσαίες ντομάτες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ. γλ. ξερή ρίγανη
  • 3-4 φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινώ κόβοντας τις ντομάτες σε 4 κομμάτια και τις τοποθετώ στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Κόβω σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές και  το κρεμμύδι και τα προσθέτω στο ταψί με ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου.
Ραντίζω τα λαχανικά και τις ντομάτες με ελαιόλαδο και προσθέτω αλάτι – πιπέρι και την ξερή ρίγανη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15 περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτω τα σπαγγέτι ολικής άλεσης Melissa και τα βράζω al dente.
Λίγο πριν σουρώσω τα μακαρόνια, κρατώ 1 κούπα από το νερό βρασμού τους.
Μόλις ψηθούν τα λαχανικά τα μεταφέρω,χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για βοήθεια, σε μια κατσαρολίτσα μαζί με τα ζουμάκια τους.
Προσθέτω το νερό βρασμού των ζυμαρικών και τα πολτοποιώ με την ράβδο χειρός. Προσθέτω και μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό, ανακατεύω απαλά και η σάλτσα μου είναι έτοιμη.
Σερβίρω τη μακαρονάδα μου βάζοντας πρώτα στο πιάτο μια κουταλιά από την σάλτσα και λίγο τριμμένο τυρί.
Στη συνέχεια προσθέτω τα σπαγγέτι και ολοκληρώνω με ακόμα περισσότερη σάλτσα, τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

Ξεκινώ κόβοντας τις ντομάτες σε 4 κομμάτια και τις τοποθετώ στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Κόβω σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές και  το κρεμμύδι και τα προσθέτω στο ταψί με ολόκληρες τις σκελίδες του σκόρδου.
Ραντίζω τα λαχανικά και τις ντομάτες με ελαιόλαδο και προσθέτω αλάτι – πιπέρι και την ξερή ρίγανη.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15 περίπου λεπτά.
Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτω τα σπαγγέτι ολικής άλεσης Melissa και τα βράζω al dente.
Λίγο πριν σουρώσω τα μακαρόνια, κρατώ 1 κούπα από το νερό βρασμού τους.
Μόλις ψηθούν τα λαχανικά τα μεταφέρω,χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για βοήθεια, σε μια κατσαρολίτσα μαζί με τα ζουμάκια τους.
Προσθέτω το νερό βρασμού των ζυμαρικών και τα πολτοποιώ με την ράβδο χειρός. Προσθέτω και μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό, ανακατεύω απαλά και η σάλτσα μου είναι έτοιμη.
Σερβίρω τη μακαρονάδα μου βάζοντας πρώτα στο πιάτο μια κουταλιά από την σάλτσα και λίγο τριμμένο τυρί.
Στη συνέχεια προσθέτω τα σπαγγέτι και ολοκληρώνω με ακόμα περισσότερη σάλτσα, τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

Η συνταγή έγινε με σειρά Ολικής Άλεσης

Ολικής Άλεσης

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!