- 1 συσκευασία Melissa Μακαρόνια Παστίτσιο Νο.2
- 750gr κιμά
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο
- 1 ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 πρέζα κανέλα
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 250gr κεφαλογραβιέρα και κασέρι τριμμένο
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 150gr βούτυρο
- Για τη μπεσαμέλ
- 4-5 κ.σ. βούτυρο
- 4-5 κ.σ. αλεύρι
- 2 ποτήρια γάλα
Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την τομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
Ταυτόχρονα, φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Μετά, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, προσθέτουμε το μισό τυρί και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερα από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί, τα 2 αυγά και το 1/3 της μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια σε ταψί, βάζουμε από πάνω τον κιμά και τέλος τα υπόλοιπα μακαρόνια. Χτυπάμε τα 2 αυγά και το γάλα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Από πάνω στρώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Σαν της μαμάς!
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
- ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΤΡΥΠΗΤΑ ΝΟ.2
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
