Πέννες Melissa με σάλτσα τομάτας, τόνο και κάπαρη
κατσαρόλατόνος

Πέννες Melissa με σάλτσα τομάτας, τόνο και κάπαρη

ΧΡΟΝΟΣ: 25'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-3
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
25'
ΜΕΡΙΔΕΣ
2-3
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Προετοιμασία: 5 λεπτά

  • 200 γρ Πέννες Melissa
  • 145 γρ. τόνος σε ελαιόλαδο
  • 250 ml πασσάτα τομάτας
  • 40 γρ. κάπαρη
  • 500 γρ. τοματίνια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις Πέννες Melissa σύμφωνα με τις οδηγίες ψησίματος και κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό τους.
  2. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνουμε τα τοματίνια και μετέπειτα την πασσάτα και το ποτήρι νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια, αλατοπιπερώνουμε και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
  3. Προσθέτουμε τον τόνο, την κάπαρη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ανακατεύοντας τη σάλτσα μας με τις Πέννες Melissa.

 

Καλή όρεξη!

  1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις Πέννες Melissa σύμφωνα με τις οδηγίες ψησίματος και κρατάμε ένα ποτήρι από το νερό τους.
  2. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο ανακατεύοντας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνουμε τα τοματίνια και μετέπειτα την πασσάτα και το ποτήρι νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια, αλατοπιπερώνουμε και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
  3. Προσθέτουμε τον τόνο, την κάπαρη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε ανακατεύοντας τη σάλτσα μας με τις Πέννες Melissa.

 

Καλή όρεξη!

Η συνταγή έγινε με Πέννες Κλασική Σειρά

Πέννες Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!