fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 πακέτο Ολικής Άλεσης Melissa
  • 1 ματσάκι πλατύφυλλος βασιλικός
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. πιπερι σε κόκκους
  • 50 γρ. πεκορίνο
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νερό
  • 50 γρ. φιλέτο αμυγδάλου
  • 1 συσκευασία 250 γρ. καπνιστός σολομός
  • βασιλικός για το σερβίρισμα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τον βασιλικό, το σκόρδο, το πεκορίνο, την παρμεζάνα, το πιπέρι και το κουκουνάρι μαζί με το νερό. Ομογενοποιούμε και αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε σε δόσεις το ελαιόλαδο. Πρέπει το πεστο μας να έχει τέλεια, ντελικάτη υφή, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό (1κ.σ.) και ελαιόλαδο(2κ.σ.).

Μόλις τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα σουρώνουμε και ανακατεύουμε με το πέστο. Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό και τον προσθέτουμε στα μακαρόνια μαζί με το φιλέτο αμυγδάλου.

Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού, το ξύσμα από λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

EXTRA TIP
Πρέπει το πεστο μας να έχει τέλεια, ντελικάτη υφή, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό και ελαιόλαδο
θαλασσινά, κυρίως γεύμα, λαχανικά, πιάτα light, σολομός, τηγάνι
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
40'
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ, ΣΟΛΟΜΟ & ΦΙΛΕΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ