fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία πέννες ριγέ Melissa
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες
  • 100 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 10 φέτες γκούντα ή κασέρι
  • αλάτι & πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 1/4 κούπας αλεύρι
  • 2 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. πέστο βασιλικό
  • 50 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, βράζω τα ζυμαρικά al dente. Στο μεταξύ ετοιμάζω την σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το βούτυρο να λιώσει, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω διαρκώς για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτω το γάλα, το οποίο έχω βγάλει εκτός ψυγείου για 10 με 15 λεπτά, σταδιακά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι η σάλτσα να πήξει. Αν η σάλτσα είναι αραιή συμπληρώνω με λίγο ακόμα αλεύρι (1 κ.σ). Αν η σάλτσα είναι πηχτή, αραιώνω με λίγο ακόμα γάλα (1/4 κούπας).

Αποσύρω τη σάλτσα από την φωτιά και της προσθέτω το πέστο βασιλικό, την θρυμματισμένη φέτα και το πιπέρι κι ανακατεύω καλά.

Στο μεταξύ έχουν ήδη βράσει οι πέννες. Τις στραγγίζω, τις ξαναρίχνω στην κατσαρόλα και τους προσθέτω την σάλτσα. Ανακατεύω καλά για να πάει η σάλτσα σε όλα τα ζυμαρικά. Στρώνω ροδέλες ντομάτας στο πυρίμαχο σκεύος που χρησιμοποιώ, απλώνω την μισή ποσότητα των ζυμαρικών και στη συνέχεια προσθέτω από πάνω τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί αλλά και τις φέτες τυριού του τοστ.

Μην περιοριστείς με τα συγκεκριμένα τυριά. Απλά χρησιμοποίησε ό,τι τυρί σου βρίσκεται στο ψυγείο.Κασέρι, γκούντα, έμενταλ, ρεγκάτο θα δώσουν επίσης νοστιμιά. Συνεχίζω την δεύτερη στρώση επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Δηλ. ροδέλες ντομάτας, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα τυριά. Ψήνω το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια υπέροχη χρυσαφένια κρούστα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita

EXTRA TIP
Η συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό, ή με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό ολικής αλέσεως.
ζυμαρικά, κυρίως γεύμα, φούρνος
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΕ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΠΕΝΝΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ MAMATSITA