Σπαγγέτι με σπανάκι, σολομό και ντοματίνια από την mamatsita
γρήγορα πιάταθαλασσινάκυριακάτικο γεύμακυρίως γεύμα

Σπαγγέτι με σπανάκι, σολομό και ντοματίνια από την mamatsita

ΧΡΟΝΟΣ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 400 γρ. Σπαγγέτι σπανακιου Melissa
  • 1/2 κούπα νερό βρασμού ζυμαρικών
  • 1/2 κιλό φέτα σολομού
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • αλάτι – πιπέρι
  • χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι με σπανάκι και τα βράζω al dente. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζω αλλά κρατώ μισή κούπα από το νερό του βρασμού τους.
Στο μεταξύ, σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ετοιμάζω τον σολομό. Χρησιμοποιώ μια μεγάλη φέτα σολομού με το δέρμα του.
Ζεσταίνω καλά το σκεύος και τοποθετώ εκεί τον σολομό με την πλευρά του δέρματος να ακουμπά το ζεστό σκεύος.
Ψήνω τη μια πλευρά του σολομού για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τον γυρίζω και ψήνω στον ίδιο χρόνο και την άλλη πλευρά.
Στο μεταξύ, κόβω τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβω τον άνηθο και παίρνω το ξύσμα από το λεμόνι.
Μόλις ο σολομός είναι έτοιμος, συμπληρώνω λίγο ελαιόλαδο στο σκεύος και ρίχνω τα ντοματίνια.
Τα σοτάρω (μαζί με τον σολομό) για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους.
Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού.
Σπάω τον σολομό σε μικρά κομμάτια και προσθέτω το ζεστό νερό βρασμού των ζυμαρικών που έχω κρατήσει.
Προσθέτω και τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατεύω απαλά και στη συνέχεια προσθέτω στο σκεύος τα σπαγγέτι με σπανάκι.
Ανακατεύω καλά και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

 

EXTRA TIP

Η γεύση των σπαγγέτι σπανακιού Melissa, που φτιάχνονται από 30% πολτό φρέσκου σπανακιού και δίχως χρωστικές, ταιριάζει απόλυτα με τον σολομό, τον οποίο και μπορείς να αντικαταστήσεις με γαρίδες αν το επιθυμείς. Μην παραλείψεις το ξύσμα λεμονιού στο σερβίρισμα γιατί αλλάζει πραγματικά όλη την γεύση.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι με σπανάκι και τα βράζω al dente. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζω αλλά κρατώ μισή κούπα από το νερό του βρασμού τους.
Στο μεταξύ, σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ετοιμάζω τον σολομό. Χρησιμοποιώ μια μεγάλη φέτα σολομού με το δέρμα του.
Ζεσταίνω καλά το σκεύος και τοποθετώ εκεί τον σολομό με την πλευρά του δέρματος να ακουμπά το ζεστό σκεύος.
Ψήνω τη μια πλευρά του σολομού για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τον γυρίζω και ψήνω στον ίδιο χρόνο και την άλλη πλευρά.
Στο μεταξύ, κόβω τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβω τον άνηθο και παίρνω το ξύσμα από το λεμόνι.
Μόλις ο σολομός είναι έτοιμος, συμπληρώνω λίγο ελαιόλαδο στο σκεύος και ρίχνω τα ντοματίνια.
Τα σοτάρω (μαζί με τον σολομό) για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους.
Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού.
Σπάω τον σολομό σε μικρά κομμάτια και προσθέτω το ζεστό νερό βρασμού των ζυμαρικών που έχω κρατήσει.
Προσθέτω και τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατεύω απαλά και στη συνέχεια προσθέτω στο σκεύος τα σπαγγέτι με σπανάκι.
Ανακατεύω καλά και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

 

EXTRA TIP

Η γεύση των σπαγγέτι σπανακιού Melissa, που φτιάχνονται από 30% πολτό φρέσκου σπανακιού και δίχως χρωστικές, ταιριάζει απόλυτα με τον σολομό, τον οποίο και μπορείς να αντικαταστήσεις με γαρίδες αν το επιθυμείς. Μην παραλείψεις το ξύσμα λεμονιού στο σερβίρισμα γιατί αλλάζει πραγματικά όλη την γεύση.

Η συνταγή έγινε με σειρά με Λαχανικά

Με Λαχανικά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!