Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Διαγωνισμοί Melissa
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 400 γρ. Σπαγγέτι σπανακιου Melissa
  • 1/2 κούπα νερό βρασμού ζυμαρικών
  • 1/2 κιλό φέτα σολομού
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • αλάτι – πιπέρι
  • χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι με σπανάκι και τα βράζω al dente. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζω αλλά κρατώ μισή κούπα από το νερό του βρασμού τους.
Στο μεταξύ, σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ετοιμάζω τον σολομό. Χρησιμοποιώ μια μεγάλη φέτα σολομού με το δέρμα του.
Ζεσταίνω καλά το σκεύος και τοποθετώ εκεί τον σολομό με την πλευρά του δέρματος να ακουμπά το ζεστό σκεύος.
Ψήνω τη μια πλευρά του σολομού για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τον γυρίζω και ψήνω στον ίδιο χρόνο και την άλλη πλευρά.
Στο μεταξύ, κόβω τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβω τον άνηθο και παίρνω το ξύσμα από το λεμόνι.
Μόλις ο σολομός είναι έτοιμος, συμπληρώνω λίγο ελαιόλαδο στο σκεύος και ρίχνω τα ντοματίνια.
Τα σοτάρω (μαζί με τον σολομό) για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους.
Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και τον χυμό του λεμονιού.
Σπάω τον σολομό σε μικρά κομμάτια και προσθέτω το ζεστό νερό βρασμού των ζυμαρικών που έχω κρατήσει.
Προσθέτω και τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατεύω απαλά και στη συνέχεια προσθέτω στο σκεύος τα σπαγγέτι με σπανάκι.
Ανακατεύω καλά και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

EXTRA TIP
Η γεύση των σπαγγέτι σπανακιού Melissa, που φτιάχνονται από 30% πολτό φρέσκου σπανακιού και δίχως χρωστικές, ταιριάζει απόλυτα με τον σολομό, τον οποίο και μπορείς να αντικαταστήσεις με γαρίδες αν το επιθυμείς. Μην παραλείψεις το ξύσμα λεμονιού στο σερβίρισμα γιατί αλλάζει πραγματικά όλη την γεύση.
γρήγορα πιάτα, θαλασσινά, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA